Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Binance φεύγει από τη Ρωσία – Πουλά τις δραστηριότητές της στην CommEX

Ο Noah Perlman, Chief Compliance Officer της Binance, δήλωσε: «Κοιτάζοντας προς το μέλλον, αναγνωρίζουμε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία δεν συνάδει με τη στρατηγική συμμόρφωσης της Binance». 

Η Binance, η μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πουλάει το σύνολο των ρωσικών δραστηριοτήτων της στο crypto ανταλλακτήριο της CommEX.

Η CommEX φαίνεται να είναι ένα ανταλλακτήριο που ιδρύθηκε επίσημα την Τρίτη, αν και παρουσιάζεται ότι έκανε συναλλαγές BTC/USDT και ETH/USDT από τον Ιούλιο. Μάλιστα, η CommEX υποδέχτηκε στον λογαριασμό της X, την Τετάρτη, τους «καινούριους χρήστες από τη Ρωσία και από όλο τον κόσμο!».

Ωστόσο, νωρίτερα φέτος, προέκυψε ότι η Binance βρισκόταν υπό έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, η Binance ήταν ύποπτη σχετικά με το αν επέτρεψε σε Ρώσους πελάτες να είχαν πρόσβαση στο ανταλλακτήριο κατά παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων. Ακόμη, τον Αύγουστο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διέκοπτε τους δεσμούς της με τις ρωσικές τράπεζες στις οποίες είχαν επιβληθεί κυρώσεις.

Η Binance ανακοίνωσε ότι μετά την πώληση αυτή θα αποσυρθεί πλήρως από τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι τους επόμενους μήνες «η εταιρία θα κλείσει όλες τις υπηρεσίες ανταλλαγής και τις επιχειρηματικές γραμμές στη Ρωσία»

«Σε αντίθεση με παρόμοιες συναλλαγές διεθνών εταιρειών στη Ρωσία, η Binance δεν θα λάβει κανένα συνεχές μερίδιο των εσόδων από την πώληση και δεν θα διατηρήσει την επιλογή να αγοράσει μετοχές της επιχείρησης», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα

Ο Noah Perlman, Chief Compliance Officer της Binance, δήλωσε: «Κοιτάζοντας προς το μέλλον, αναγνωρίζουμε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία δεν συνάδει με τη στρατηγική συμμόρφωσης της Binance»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις