Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η CIA δημιουργεί το δικό της “ChatGPT”

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους κατασκόπους της να επεξεργάζονται τεράστιο όγκο πληροφοριών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα

Τη δική της εκδοχή του ChatGPT αναπτύσσει η CIA, όπως και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Βασικός στόχος της CIA είναι να δώσει την δυνατότητα στους Αμερικανούς κατασκόπους να επεξεργάζονται τεράστιο όγκο πληροφοριών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, το Bloomberg υποστηρίζει πως το AI chatbot θα εκπαιδευτεί με δημόσια διαθέσιμα δεδομένα και θα προσφέρει τις πηγές του δίπλα από τις απαντήσεις του. Με αυτόν τον τρόπο οι πράκτορες θα μπορούν να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των πληροφοριών που λαμβάνουν.

Το νέο chatbot θα βοηθήσει τους πράκτορες να αναζητούν πιο εύκολα πληροφορίες, να κάνουν ερωτήσεις, αλλά και να συνοψίζουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

«Περάσαμε από τις εφημερίδες και το ράδιο, σε εφημερίδες και τηλεόραση, σε εφημερίδες και καλωδιακή τηλεόραση, σε βασικό internet, σε big data και απλά συνεχίζει. Πρέπει να βρούμε τις βελόνες στο σωρό με τα άχυρα. Έτσι, μπορούμε να το πάμε στο επόμενο επίπεδο και να αρχίσουμε να συζητάμε και να κάνουμε ερωτήσεις στις μηχανές οι οποίες θα μας δίνουν απαντήσεις. Η συλλογή μας θα συνεχίσει να μεγαλώνει χωρίς περιορισμούς πέραν του πόσο θα κοστίζουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του τμήματος Τεχνητής Νοημοσύνης της CIA, Randy Nixon.

Ο Nixon τόνισε πως το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα σέβεται τους νόμους περί ιδιωτικότητας των ΗΠΑ, ωστόσο δεν ανέφερε το εάν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας οι οποίες θα αποτρέπουν τυχόν διαρροές.

«Η κλίμακα αυτών που συλλέγουμε έχει μεγαλώσει εκθετικά τα τελευταία 80 χρόνια, τόσο που αποτελεί πρόκληση και πολλές φορές οι πληροφορίες είναι μη προσβάσιμες στους χειριστές. Οι μηχανές θα μας κατευθύνουν προς τις σωστές πληροφορίες και θα μπορούν αυτόματα να συνοψίζουν τα πράγματα», κατέληξε ο διευθυντής του τμήματος Τεχνητής Νοημοσύνης της CIA.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις