Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Porsche: Επενδύει 250 εκατ. ευρώ για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων

Παράλληλα στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου η Porsche πούλησε περίπου 243.000 αυτοκίνητα, 10% περισσότερα από ότι ένα χρόνο πριν.

Η Porsche επενδύει 250 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιό της Zuffenhausen στην Στουτγκάρδη. Στόχος της επένδυσης είναι να μπορεί να παράγει στο μέλλον την επόμενη γενιά ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή παραγωγής Albrercht Reimold η μετατροπή θα επιτρέψει την αυξημένη απόδοση, υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και τη μικτή παραγωγή σπορ ηλεκτρικών και μηχανοκίνητων αυτοκινήτων, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην παραγωγή σπορ αυτοκινήτων. Ανέφερε επίσης μετά από τα 60 χρόνια Porsche 911 και 75 χρόνια σπορ αυτοκινήτων, οι ενέργειες μετασχηματισμού και επέκτασης στο βασικό εργοστάσιο της εταιρείας αποτελούν ορόσημο για την περιοχή Zuffenhausen.

Επίσης, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως επί του παρόντος 10.500 άτομα εργάζονται στην παραγωγή αυτής της μονάδας, ενώ παράλληλα στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου η Porsche πούλησε περίπου 243.000 αυτοκίνητα, 10% περισσότερα από ότι ένα χρόνο πριν.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις