Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 25 Πολυεθνικές εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον παγκοσμίως

Τέσσερις από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύονται (DHL Express, Deloitte, SC Johnson και Teleperformance), το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα καθώς διακρίθηκαν και στη χώρα μας για το εξαιρετικό εργασιακό τους περιβάλλον.

Το Great Place to Work, σε συνεργασία με το FORTUNE, ανακοίνωσε χθες την ετήσια διεθνή λίστα World’s Best Workplaces. Η Hilton κατέκτησε φέτος την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από τη DHL στο Νο. 2 και τη Cisco στο Νο. 3.

Άξιο αναφοράς ότι τέσσερις από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύονται (DHL Express, Deloitte, SC Johnson και Teleperformance), το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα καθώς διακρίθηκαν και στη χώρα μας για το εξαιρετικό εργασιακό τους περιβάλλον.

Για τη σύνταξη της Λίστας Fortune World’s Best Workplaces List, του Great Place To Work, επιλέχθηκαν οι 25 εταιρείες που, σύμφωνα με τους υπαλλήλους τους, προσφέρουν την καλύτερη εργασιακή εμπειρία σε όλους ασχέτως ρόλου, ιεραρχίας κ.ο.κ.

Αναλύθηκαν περισσότερες από 6,2 εκατομμύρια απαντήσεις εργαζομένων στο ανώνυμο ερωτηματολόγιο της έρευνας, που αντιπροσωπεύουν την εμπειρία 18 εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

Στις εταιρείες της λίστας, το 90% των εργαζομένων ανέφεραν ότι έχουν ένα εξαιρετικό εργασιακό περβάλλον, συγκριτικά με κάτι περισσότερο από 50% που απαντούν οι εργαζόμενοι κατά μέσο όρο, σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα αγοράς που διεξήχθη από το Great Place To Work.

Η φετινή λίστα ήταν πιο ανταγωνιστική από ποτέ, με αύξηση 28% στις εταιρείες που συμμετείχαν στην παγκόσμια έρευνα από το 2022 και αύξηση 40% στον αριθμό των ερωτηματολογίων των εργαζομένων.

Στις 25 εταιρείες που διακρίνονται βλέπουμε υψηλά ποσοστά εργαζομένων να αναφέρουν πως λαμβάνουν δίκαιη αμοιβή (75%), υποστήριξη για να διατηρούν υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (84%) και έχουν λόγο στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους (81%), σε σύγκριση με έναν μέσο χώρο εργασίας.

Στις εταιρείες αυτές, το 88% των εργαζομένων θα συνιστούσε τον εργοδότη τους σε φίλους και συγγενείς — 34 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 54%.

Το Great Place To Work εντοπίζει τέσσερις τρόπους με τους οποίους οι κορυφαίες εταιρείες χτίζουν έναν καλύτερο χώρο εργασίας:

1. Συμμετοχή των εργαζομένων σε αποφάσεις που τους επηρεάζουν
2. Εξασφάλιση ότι κάθε εργαζόμενος έχει έναν δίκαιο, αφοσιωμένο διευθυντή
3. Ενθάρρυνση για υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
4. Σύνδεση κάθε εργαζόμενου με την ουσία και το νόημα πίσω από την εργασία του

Η Λίστα με τις 25 World’s Best Workplaces για το 2023:

1. Hilton

2. DHL Express

3. Cisco

4. AbbVie

5. Teleperformance

6. Deloitte

7. Salesforce

8. Stryker

9. Cadence

10. Accenture

11. SC Johnson

12. Hilti

13. Admiral Group

14. ThoughtWorks

15. SAP

16. Atlassian

17. Dow

18. Bacardi

19. NVIDIA

20. Insight Enterprises

21. ServiceNow

22. Ernst & Young

23. Kiabi

24. Al Dabbagh Group

25. Coats

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις