Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Σαουδική Αραβία επενδύει στην Magic Leap, αντίπαλο της Apple Vision Pro

Το ταμείο διοχέτευσε 590 εκατομμύρια δολάρια το 2023, μέσω μετατρέψιμου χρέους, στην Magic Leap, μια αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε AR headgear.

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF), έχει επενδύσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια σε ακουστικά εικονικής πραγματικότητας με στόχο να ανταγωνιστεί τα γυαλιά Vision Pro της Apple.

Το ταμείο διοχέτευσε 590 εκατομμύρια δολάρια το 2023, μέσω μετατρέψιμου χρέους, στην Magic Leap, μια αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε AR headgear. Είναι ένας άμεσος αντίπαλος του πολυαναμενόμενου ακουστικού Vision Pro της Apple, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή.

Η Magic Leap είναι μια Startup που ενώνει τον φυσικό κόσμο με τον ψηφιακό, διαμορφώνοντας μια AR πλατφόρμα. Στόχος της είναι οι άνθρωποι να μπορούν να αγγίξουν, να ακούσουν και να δουν τα αντικείμενα του ψηφιακού κόσμου στον πραγματικό. Η τεχνολογία της αμερικανικής εταιρείας βασίζεται στην προβολή “digital lightfields” – απευθείας στο οπτικό πεδίο του χρήστη, δημιουργώντας ένα “λειτουργικό σύστημα για την πραγματικότητα” και κάνοντας τα γραφικά να φαντάζουν εξαιρετικά ρεαλιστικά.

Η Magic Leap είχε κυκλοφορήσει αρχικά ένα ζευγάρι γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας το 2015, αλλά γνώρισε περιορισμένη εμπορική επιτυχία. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, το PIF έχει γίνει ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης του Magic Leap, με την πιο πρόσφατη υποστήριξη του επενδυτικού ταμείου να ανεβάζει το συνολικό κεφάλαιο της εταιρείας VR σε περισσότερα από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την έναρξή του το 2010, ο τεχνολογικός όμιλος έχει λάβει χρηματοδότηση από μεγάλους επενδυτές όπως η Google και η AT&T. Παρά τις σημαντικές επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων άνω των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συνολικό κεφάλαιο, η Magic Leap δεν έχει ακόμη επιτύχει κερδοφορία.

Στοχεύοντας αρχικά τους καταναλωτές με το ακουστικό των 3.299 δολαρίων, η Magic Leap μετατόπισε την εστίασή της προς εταιρικούς πελάτες τον τελευταίο καιρό και διερεύνησε ακόμη και την αδειοδότηση της πνευματικής ιδιοκτησίας της σε άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Τον Ιούνιο του 2023, οι Financial Times ανέφεραν ότι η Meta συμμετείχε σε συζητήσεις με τη Magic Leap σχετικά με την παραγωγή οπτικών για τις μελλοντικές συσκευές της ως μέρος της ετήσιας επένδυσής της ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ανάπτυξη ενός metaverse με επίκεντρο το avatar.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις