Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tesla: Γιατί ανακαλεί σχεδόν όλα τα ηλεκτρικά της οχήματα στις ΗΠΑ;

Το μέγεθος της γραμματοσειράς στις προειδοποιητικές λυχνίες ήταν λάθος, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης

Η Tesla ανακαλεί 2,2 εκατ. οχήματα, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ηλεκτρικών της οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω λανθασμένων μεγεθών γραμματοσειράς στις προειδοποιητικές λυχνίες, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης, δήλωσε την Παρασκευή η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ.

Ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τα 2,03 εκατ. οχήματα που είχε ανακαλέσει η Tesla στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από δύο μήνες για να εγκαταστήσει νέες δικλείδες ασφαλείας στο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot. Η Tesla έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Υπηρεσίας για το βοήθημα αυτόνομης οδήγησης που προορίζεται να επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κατευθύνουν, να επιταχύνουν και να φρενάρουν αυτόματα εντός της λωρίδας τους.

Η τελευταία ανάκληση περιλαμβάνει οχήματα από διάφορα μοντέλα της Tesla, συμπεριλαμβανομένων των Model S, Model X, 2017-2023 Model 3, Model Y και 2024 Cybertruck. «Οι προειδοποιητικές λυχνίες με μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς μπορεί να καταστήσουν δυσανάγνωστες κρίσιμες πληροφορίες ασφαλείας στον πίνακα οργάνων, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης», δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ.

Η Tesla άρχισε να κυκλοφορεί μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού over-the-air στις 23 Ιανουαρίου για να διορθώσει το πρόβλημα, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή. Η ενημέρωση λογισμικού θα αυξήσει το μέγεθος της γραμματοσειράς των οπτικών προειδοποιητικών ενδείξεων για το φρένο, το παρκάρισμα και το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των φρένων (ABS).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις