Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sam Altman: Στα σκαριά συνεργασίες για επενδύσεις τρισεκατομμυρίων για την παραγωγή τσιπ

Ο Sam Altman, διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για να συγκεντρώσει χρηματικό ποσό, μεταξύ 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, για να επεκτείνει σημαντικά την παγκόσμια παραγωγή τσιπ, ιδιαίτερα εκείνων που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Αυτή η πρωτοβουλία θεωρείται ως απάντηση στην τρέχουσα έλλειψη μονάδων επεξεργασίας γραφικών (GPU) που είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση μοντέλων AI όπως το ChatGPT.

Το φιλόδοξο σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή δεκάδων εργοστασίων κατασκευής τσιπ τα επόμενα χρόνια, τα οποία θα λειτουργούν από υπάρχοντες κατασκευαστές τσιπ όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Το όραμα του Altman περιλαμβάνει μια συνεργασία μεταξύ της OpenAI, των κατασκευαστών τσιπ, των εταιρειών ενέργειας και των επενδυτών για τη χρηματοδότηση αυτών των εργοστασίων τσιπ GPU.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επίσης δείξει ενδιαφέρον για την ενίσχυση της εγχώριας κατασκευής τσιπ, δεσμεύοντας 5 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη στη βιομηχανία ημιαγωγών, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική σημασία των μικροτσίπ για την ψηφιακή οικονομία και την εθνική ασφάλεια.

Η πρόταση του Altman θεωρείται συμπληρωματική σε αυτές τις προσπάθειες, με στόχο τη διασφάλιση μιας ανθεκτικής αλυσίδας εφοδιασμού και την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για υποδομές τεχνητής νοημοσύνης.

Ενώ οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη στα αρχικά στάδια και δεν είναι σαφές εάν έχουν εξασφαλιστεί δεσμεύσεις, η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και τη στρατηγική σημασία της παραγωγής τσιπ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις