Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στο «μικροσκόπιο» των ευρωπαϊκών αρχών το deal της Microsoft με τη Mistral AI

Η Microsoft επένδυσε 15 εκατ. ευρώ στην γαλλική Startup, Mistral AI

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει μπει το deal της Microsoft με τη γαλλική Startup, Mistral AI, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Τη Δευτέρα (26/2) η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα μοντέλα της Mistral AI θα είναι σύντομα διαθέσιμα μέσω του Azure cloud, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι έχει επενδύσει στην Startup.

«Πραγματοποιήσαμε μια επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ στην Mistral AI, η οποία θα μετατραπεί σε equity, στον νέο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας» δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft στο Reuters.

Παρόλα αυτά η συμφωνία έχει μπει στο στόχαστρο των Βρυξελλών. Υπενθυμίζουμε ότι Mistral AI ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έκαναν λόμπι υπέρ ενός πιο χαλαρού πλαισίου κανόνων για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με κάποια στελέχη της να δηλώνουν ότι οι πολύ αυστηροί κανόνες θα μπορούσαν να υπονομεύσει την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών εταιρειών έναντι των Big Tech.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι η συμφωνία Microsoft με τη Mistral AI θα τεθεί υπό εξέταση στο πλαίσιο του γενικότερου ελέγχου που γίνεται στις AI συνεργασίες που διεξάγουν οι Big Tech. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κομισιόν είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες ότι θα ερευνήσει και την επένδυση της Microsoft στην OpenAI.

«Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι είχαμε δίκιο που αρνηθήκαμε να κάνουμε περικοπές πάνω στο θέμα της ασφάλειας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ειδικά μετά το σφοδρό λόμπινγκ που έκαναν εταιρείες όπως η Mistral AI», δήλωσε ο Brando Benefei, ο οποίος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις