Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Shein: Επιδιώκει IPO στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η Shein σκέφτεται να μεταφέρει την IPO της από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, καθώς πιστεύει ότι τα σχέδιά της για IPO δεν θα εγκριθούν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ.

Η Shein με έδρα τη Σιγκαπούρη φέρεται να σκέφτεται να μεταφέρει την IPO της από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο.

Η αλλαγή έρχεται καθώς ο fast fashion λιανοπωλητής, ο οποίος ιδρύθηκε στην Κίνα, πιστεύει ότι τα σχέδιά του για IPO δεν θα εγκριθούν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ανέφεραν πηγές στο Bloomberg.

Εκτός από το Λονδίνο, η εταιρεία εξετάζει επίσης το Χονγκ Κονγκ ή τη Σιγκαπούρη ως νέες τοποθεσίες για την IPO της. Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Shein, Chris Xu, είναι μόνιμος κάτοικος Σιγκαπούρης.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Marco Rubio προέτρεψε την SEC να εμποδίσει τη Shein να εισαχθεί. Είπε ότι η εταιρεία θα πρέπει να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές της στην Κίνα.

Τον Νοέμβριο του 2023, η Shein υπέβαλε εμπιστευτικά αίτηση για IPO στις ΗΠΑ. Αντιμετώπιζε ήδη ρυθμιστικό έλεγχο εκείνη την εποχή, με τους πολιτικούς να παροτρύνουν την SEC να διερευνήσει την πιθανή χρήση καταναγκαστικής εργασίας από την εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις