Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Reddit: Στοχεύει σε αποτίμηση έως και 6,5 δισ. ευρώ στην επερχόμενη IPO

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σχεδιάζει να τιμολογήσει την IPO της μεταξύ 31 και 34 δολάρια ανά μετοχή

Το Reddit στοχεύει σε αποτίμηση έως και 6,5 δισ. δολαρίων κατά την αρχική δημόσια προσφορά της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγές εντός της εταιρείας.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σχεδιάζει να τιμολογήσει την IPO της μεταξύ 31 και 34 δολάρια ανά μετοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι το Reddit κατέθεσε στις 22 Φεβρουαρίου το ενημερωτικό δελτίο για την IPO της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ενώ σχεδιάζει να διαπραγματευτεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο RDDT.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2005 από τους Alexis Ohanian και Steve Huffman, έχει «σηκώσει» περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, με την αποτίμηση της να εκτιμάται στα 10 δισ. δολάρια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Reddit αποτελεί μια από τις πλατφόρμες με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Semrush. Τον Οκτώβριο είχε 70 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες και πάνω από 100.000 ενεργές κοινότητες ή subreddits, όπως ονομάζονται.

Το 2023 τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 804 εκατ. δολάρια καταγράφοντας αύξηση 20% από το 2022.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις