Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Τζεφ Μπέζος είναι ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – «Εκθρόνισε» τον Ίλον Μασκ

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg η περιουσία του ιδρυτή της Amazon ανέρχεται πλέον στα 200 εκατ. δολάρια

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ξανανέβηκε στην πρώτη θέση του παγκόσμιου δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ξεπερνώντας τον επικεφαλής των Tesla, SpaceX και X Ίλον Μασκ, που του είχε αφαιρέσει τον τίτλο το 2021.

Σύμφωνα με την κατάταξη που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα, η περιουσία του Μπέζος ανέρχεται πλέον σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας αυτήν του Μασκ, που αποτιμάται στα 198 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH Μπερνάρ Αρνό παραμένει στην τρίτη θέση της κατάταξης των ανθρώπων με τις μεγαλύτερες περιουσίες στον κόσμο, με 197 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπέζος, ο οποίος δεν διευθύνει πλέον από τον Ιούλιο του 2021 την Amazon, την οποία ίδρυσε το 1994, επωφελήθηκε κυρίως από την καλή απόδοση των μετοχών του γίγαντα των διαδικτυακών πωλήσεων, του οποίου συνεχίζει να είναι ο βασικός μέτοχος, και της πώλησης μετοχών του ομίλου τις τελευταίες εβδομάδες συνολικού ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η πώληση των μετοχών αυτών θα μπορούσε ωστόσο να του στοιχίσει για άλλη μια φορά την πρώτη του θέση στον κατάλογο αυτόν, λόγω των φόρων επί της υπεραξίας που θα πρέπει να καταβάλει στις αμερικανικές φορολογικές αρχές, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ο Ίλον Μασκ είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της πτώσης της αξίας της Tesla, η οποία έχασε σχεδόν 25% το τελευταίο 12μηνο.

Ωστόσο το μεγαλύτερο πλήγμα στην περιουσία του δισεκατομμυριούχου νοτιοαφρικανικής καταγωγής ήρθε από την ακύρωση στα τέλη Ιανουαρίου από δικαστή του Ντέλαγουερ, στις ανατολικές ΗΠΑ, σχεδίου αποζημίωσης μετοχών της Tesla, εκτιμώμενου ύψους 56 δισεκατομμυρίων ευρώ, που του είχε χορηγηθεί το 2018.

Ένας από τους μετόχους της αυτοκινητοβιομηχανίας κινήθηκε νομικά, θεωρώντας την αμοιβή αυτή υπερβολική.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις