Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο τομέας ημιαγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου αποκτά πρόσβαση σε κεφάλαια ύψους 1,3 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα «Horizon Europe»

Πέρυσι, το Ηνωμένο Βασίλειο επανεντάχθηκε στο πρόγραμμα «Horizon Europe» μέσω μιας ειδικής νέας συμφωνίας με την ΕΕ. 

Ο τομέας ημιαγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου αποκτά πρόσβαση σε κεφάλαια ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα «Horizon Europe». Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προσχωρήσει στην πρωτοβουλία ως «Participating State», επιτρέποντας στη χώρα να συνεργαστεί στενότερα με τους ευρωπαίους εταίρους στην καινοτομία ημιαγωγών.

Αυτό παρέχει στον τομέα ημιαγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου βελτιωμένη πρόσβαση σε κονδύλια για τη στήριξη της έρευνας σε τεχνολογίες ημιαγωγών έως το 2027. Ως Participating State, το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαδραματίσει ρόλο στον καθορισμό ερευνητικών προτεραιοτήτων και αποφάσεων χρηματοδότησης.

Το 2024, το έργο του ταμείου Chips Joint Enterprise περιλαμβάνει δύο εστιασμένες προσκλήσεις υποβολής προσφορών για τη χρηματοδότηση ημιαγωγών για αυτοκίνητα και άλλα οχήματα, καθώς και το RISC-V, μια αρχιτεκτονική ανοιχτού κώδικα που στοχεύει στην επιτάχυνση της καινοτομίας ημιαγωγών μειώνοντας το κόστος σχεδιασμού τσιπ. Παρέχει επίσης πιο ανοικτές ευκαιρίες για τους επιστήμονες και τις επιχειρήσεις να υποβάλουν προσφορές για στήριξη της έρευνας.

Πέρυσι, το Ηνωμένο Βασίλειο επανεντάχθηκε στο πρόγραμμα «Horizon Europe» μέσω μιας ειδικής νέας συμφωνίας με την ΕΕ.

Δεκάδες χιλιάδες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πλέον επιλέξιμες για επιχορηγήσεις του προγράμματος «Horizon Europe», οι οποίες ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 450.000 λίρες σε μια επιχείρηση.

Ένα αρχικό ποσό 5 εκατομμυρίων λιρών φέτος από το Υπουργείο Επιστημών, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, που παραδόθηκε από την Innovate UK, είναι διαθέσιμο με επιπλέον 30 εκατομμύρια λίρες για την υποστήριξη της συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου σε περαιτέρω έρευνα μεταξύ 2025 και 2027. Αυτό ακολουθεί την επένδυση 22 εκατομμυρίων λιρών από το DSIT και το UK Research and Innovation σε δύο Κέντρα Καινοτομίας και Γνώσης που βρίσκονται στο Σαουθάμπτον και το Μπρίστολ, με στόχο την ενίσχυση αυτών των βασικών τομέων της βρετανικής ερευνητικής ηγεσίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις