Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ericsson: Προχωρά σε 1.200 απολύσεις στη Σουηδία

Οι απολύσεις της Ericsson γίνονται στο πλαίσιο των περικοπών κόστους, εν αναμονή μιας δύσκολης αγοράς δικτύων κινητής τηλεφωνίας για το 2024.

Την απόλυση περίπου 1.200 υπαλλήλων στη Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα η Ericsson, σουηδική εταιρεία δικτύων και τηλεπικοινωνιών, στο πλαίσιο των περικοπών κόστους που ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος, επικαλούμενη μια δύσκολη αγορά δικτύων κινητής τηλεφωνίας και χαμηλότερους όγκους το 2024.

Μετά από μερικά χρόνια υψηλής ζήτησης για εξοπλισμό 5G, οι αγορές από τους παρόχους τηλεπικοινωνιών έχουν επιβραδυνθεί, ωθώντας εταιρείες όπως η Ericsson και η Nokia να απολύσουν χιλιάδες υπαλλήλους για να εξοικονομήσουν κόστος. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα, ανέφερε.

Όπως έχει δηλώσει προηγουμένως, η Ericsson αναμένει μια δύσκολη αγορά δικτύων κινητής τηλεφωνίας το 2024, με περαιτέρω συρρίκνωση του όγκου, καθώς οι πελάτες παραμένουν επιφυλακτικοί», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Ericsson θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες της για την αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας κατά τη διάρκεια του 2024, αλλά δεν θα προβεί σε ξεχωριστές δηλώσεις σχετικά με αυτές, πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η εταιρεία είχε δηλώσει στο Reuters τον Ιανουάριο ότι θα μπορούσε να εξετάσει περαιτέρω περικοπές κόστους φέτος, συμπεριλαμβανομένων απολύσεων, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο αριθμό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις