Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Amazon: Εκατοντάδες απολύσεις στο τμήμα cloud computing

Μέχρι στιγμής φέτος, η Amazon έχει απολύσει υπαλλήλους στις μονάδες Twitch, Audible, Buy with Prime και Prime Video και MGM Studios.

Το τμήμα cloud computing της Amazon απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους στις μονάδες τεχνολογίας φυσικών καταστημάτων και πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Η μονάδα AWS της Amazon είδε την αύξηση των πωλήσεών της να επιβραδύνεται τα τελευταία τρίμηνα, καθώς οι εταιρείες μείωσαν τις δαπάνες τους στο cloud εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων.

Οι περικοπές στην ομάδα τεχνολογίας καταστημάτων της AWS έρχονται μετά την ανακοίνωση της Amazon ότι θα καταργήσει τα συστήματα χωρίς ταμεία στα καταστήματά της US Fresh. Η μονάδα AWS περιλαμβάνει ομάδες που επιβλέπουν την τεχνολογία χωρίς ταμείο, που ονομάζεται Just Walk Out, καθώς και τα έξυπνα καροτσάκια Dash. Η ομάδα τεχνολογίας καταστημάτων μετακινήθηκε από τον όμιλο λιανικής της Amazon και εντάχθηκε στο τμήμα cloud computing το 2022.

Ο εκπρόσωπος της AWS δήλωσε ότι η εταιρεία αποφάσισε να κάνει περικοπές στο τμήμα τεχνολογίας καταστημάτων “ως αποτέλεσμα μιας ευρύτερης στρατηγικής αλλαγής στη χρήση ορισμένων εφαρμογών που ανήκουν στην Amazon καθώς και σε καταστήματα τρίτων”.

Η Amazon συνεχίζει να μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων της μετά από περισσότερο από ένα χρόνο μαζικών απολύσεων. Ξεκινώντας από το τέλος του 2022 και συνεχίζοντας μέχρι το 2023, η Amazon ξεκίνησε τις μεγαλύτερες απολύσεις στην ιστορία της, περικόπτοντας περισσότερες από 27.000 θέσεις εργασίας σχεδόν σε κάθε τομέα της εταιρείας. Μέχρι στιγμής φέτος, η Amazon έχει απολύσει υπαλλήλους στις μονάδες Twitch, Audible, Buy with Prime και Prime Video και MGM Studios.

Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την αμοιβή και τις παροχές τους για τουλάχιστον 60 ημέρες και θα είναι δικαιούνται ένα πακέτο αποζημίωσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις