Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο CEO της Ripple εκτιμά ότι η αγορά crypto θα φτάσει τα 5 τρισ. δολάρια το 2024

Η κυκλοφορία του πρώτου αμερικανικού spot bitcoin exchange-traded fund, καθώς και το επερχόμενο halving του bitcoin αναμένεται να «απογειώσουν» την αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Διπλασιασμό της αξίας της αγοράς crypto εντός του 2024 προβλέπει ο CEO της Ripple, Brad Garlinghouse, επικαλούμενος την κυκλοφορία του πρώτου αμερικανικού spot bitcoin exchange-traded fund, καθώς και το επερχόμενο halving του bitcoin.

«Η συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους καθώς επηρεάζεται από όλους αυτούς τους μακροοικονομικούς παράγοντες», δήλωσε ο Garlinghouse στο CNBC.

Ο CEO της Ripple εκτιμά ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων θα ξεπεράσει τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος. Νομίζω ότι οι μακροοικονομικές τάσεις, η μεγάλη εικόνα, όπως τα ETFs, οδηγούν για πρώτη φορά σε πραγματικά θεσμικά χρήματα. Βλέπετε ότι αυτό οδηγεί τη ζήτηση και την ίδια στιγμή που η ζήτηση αυξάνεται, η προσφορά μειώνεται. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικευμένος στα οικονομικά για δεις τι συμβαίνει όταν η προσφορά συρρικνώνεται και η ζήτηση αυξάνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Garlinghouse.

Τα πρώτα αμερικανικά ETF spot bitcoin έλαβαν έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ στις 10 Ιανουαρίου. Συναλλάσσονται σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ και επιτρέπουν σε ιδρύματα και ιδιώτες επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση στο bitcoin χωρίς να κατέχουν άμεσα το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο.

Το halving του bitcoin

Για όσους δεν γνωρίζουν το halving του bitcoin είναι ένα τεχνικό γεγονός που λαμβάνει χώρα περίπου κάθε τέσσερα χρόνια στην ιστορία του κρυπτονομίσματος.Μειώνει στο μισό τη συνολική αμοιβή εξόρυξης στους bitcoin miners, οι οποίοι είναι εθελοντές στο δίκτυο bitcoin που χρησιμοποιούν υπολογιστές υψηλής ισχύος για να επαληθεύουν τις συναλλαγές και να κόβουν νέα tokens.

Το τελευταίο halving πραγματοποιήθηκε το 2020 και το επόμενο αναμένεται αργότερα αυτόν τον μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι bitcoin έχει αυξηθεί περισσότερο από 140% τους τελευταίους 12 μήνες. Μάλιστα, στις 13 Μαρτίου έπιασε υψηλό ρεκόρ πάνω από τα 73.000, ωστόσο έκτοτε έχει πέσει αρκετά κάτω από το επίπεδο των 70.000 δολαρίων.

Το bitcoin αντιπροσωπεύει περίπου το 49% της συνολικής αγοράς crypto, με κεφαλαιοποίηση 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την 1η Απριλίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις