Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η αμερικανική Joby Aviation ετοιμάζεται να λανσάρει τα αεροταξί της στο Άμπου Ντάμπι

Στόχος είναι η μείωση του χρόνου μετακίνησης, αλλά και η προώθηση της βιώσιμης περιφερειακής κινητικότητας

Η Joby Aviation, η εταιρεία ηλεκτρικών αεροσκαφών με έδρα την Καλιφόρνια, προχώρησε σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι προκειμένου να μπορέσει να λανσάρει υπηρεσίες αεροταξί στο εμιράτο.

Στόχος της συμφωνίας είναι να φέρει επανάσταση στις μεταφορές, μειώνοντας τους χρόνους μετακίνησης και προωθώντας παράλληλα τη βιώσιμη περιφερειακή κινητικότητα.

Πιο αναλυτικά, η Joby Aviation προχώρησε στην υπογραφή συμφωνιών με το Τμήμα Δήμων και Μεταφορών (DMT), το Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης (DED) και το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού (DCT Abu Dhabi) του Άμπου Ντάμπι, κάτι που ενδεχομένως να της επιτρέψει να επεκτείνει στο μέλλον τις υπηρεσίες αεροταξί σε όλα τα ΗΑΕ.

Το Άμπου Ντάμπι θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της κινητικότητας, κάτι στο οποίο μπορεί να βοηθήσει η καινοτομία της Joby Aviation.

Τα πλήρως ηλεκτρικά αεροταξί της εταιρείας, σε ιδανικές συνθήκες υπόσχονται μέγιστη ταχύτητα 320 km/h.

Τόσο η κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι όσο και η ίδια η Joby Aviation ελπίζουν ότι τα αεροταξί θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την διαδρομή Άμπου Ντάμπι – Ντουμπάι σε μόλις 30 λεπτά, αντί για τις 2 ώρες που απαιτούνται εάν κάποιος επιχειρήσει να διανύσει την απόσταση οδικώς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις