Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tesla: Απολύει το σύνολο των εργαζομένων της στους ταχυφορτιστές και την ανάπτυξη νέων οχημάτων 

Αυτή η αναδιάρθρωση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Tesla να εξορθολογίσει τις λειτουργίες, να μειώσει το κόστος και να επικεντρωθεί στην αποδοτικότητα εν μέσω προκλήσεων όπως η μείωση των πωλήσεων και της κερδοφορίας.

Ο Elon Musk έκλεισε το τμήμα που διαχειρίζεται την επιχείρηση Supercharger της Tesla, απέλυσε δύο ανώτερα στελέχη και απέλυσε εκατοντάδες άλλους υπαλλήλους, καθώς ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχίζει την αναδιάρθρωσή του εν μέσω απότομης ύφεσης στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Ο Musk ανακοίνωσε εσωτερικά τη Δευτέρα ότι η επικεφαλής του ομίλου superchargers, Rebecca Tinucci, και ο Daniel Ho, επικεφαλής νέων προϊόντων, θα αποχωρήσουν μαζί με ολόκληρες τις ομάδες τους, περίπου 500 άτομα.

Το σύστημα Supercharger της Tesla είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης στον κόσμο και ήταν ένας από τους λόγους που η εταιρεία απολάμβανε τόσο μεγάλο προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστικών αυτοκινητοβιομηχανιών για τόσο πολύ καιρό. Ενώ οι λειτουργίες των Supercharger θα συνεχιστούν, η κίνηση εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης φόρτισης. Ολόκληρη η μονάδα δημόσιας πολιτικής θα διαλυθεί επίσης μετά την αποχώρηση του ηγέτη της, Rohan Patel, στα μέσα Απριλίου.

Αυτή η αναδιάρθρωση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Tesla να εξορθολογίσει τις λειτουργίες, να μειώσει το κόστος και να επικεντρωθεί στην αποδοτικότητα εν μέσω προκλήσεων όπως η μείωση των πωλήσεων και της κερδοφορίας. Παρά τις αλλαγές αυτές, η Tesla εξακολουθεί να σχεδιάζει να αναπτύξει το δίκτυο Supercharger της, αν και με βραδύτερο ρυθμό για νέες τοποθεσίες, με έμφαση στη διατήρηση του 100% του χρόνου λειτουργίας και στην επέκταση των υφιστάμενων τοποθεσιών, παρά στη δημιουργία νέων.

Ο αντίκτυπος αυτών των απολύσεων στις συνεργασίες της Tesla με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες , όπως η GM, η Ford και η Rivian που επιτρέπουν στα ηλεκτρικά τους οχήματα να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger και η μελλοντική επέκταση του δικτύου Supercharger παραμένει αβέβαιος. Οι απολύσεις έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη μελλοντική επέκταση και συντήρηση του δικτύου Supercharger της Tesla, το οποίο είναι το μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο δημόσιο δίκτυο φόρτισης EV στις ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις