Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Infinite Orbits συγκεντρώνει 12 εκατ. ευρώ για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των δορυφόρων

Ο κύριος στόχος αυτής της συγκέντρωσης χρημάτων είναι να επιτρέψει στην Infinite Orbits να επιταχύνει την ανάπτυξη του κύριου έργου της "Endurance", ενός δορυφόρου Life Extension.

 

Η Infinite Orbits, μια γαλλική εταιρεία New Space In-Orbit Services, συγκέντρωσε 12 εκατομμύρια ευρώ με επικεφαλής το Newfund Capital και το EIC Fund.

Ο κύριος στόχος αυτής της συγκέντρωσης χρημάτων είναι να επιτρέψει στην Infinite Orbits να επιταχύνει την ανάπτυξη του κύριου έργου της “Endurance”, ενός δορυφόρου Life Extension. Το Endurance θα δώσει τη δυνατότητα στους φορείς εκμετάλλευσης δορυφόρων να βελτιστοποιήσουν τις στρατηγικές διαχείρισης του στόλου τους, αυξάνοντας παράλληλα την απόδοση της επένδυσής τους προσθέτοντας χρόνια στη ζωή των δορυφόρων τους. Το Endurance σχεδιάζει την πρώτη ευρωπαϊκή αποστολή Life Extension το 2026.

Το Infinite Orbits’ Endurance θα λειτουργεί με την τεχνολογία RPO της Infinite Orbit (Rendezvous and Proximity Operations), μια αυτόνομη τεχνολογία πλοήγησης που βασίζεται στην όραση που επιτρέπει στα στοιχεία στο διάστημα να πλησιάζουν και να προσαρμόζονται το ένα στο άλλο.

Η τεχνολογία RPO ελπίζει να ανοίξει το δρόμο προς μια βιώσιμη χρήση των διαστημικών πόρων, επιτρέποντας ένα πιο ανθεκτικό διαστημικό περιβάλλον. Η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να αναπαραχθεί για προηγμένες υπηρεσίες σε τροχιά, όπως επιθεώρηση, ανεφοδιασμός καυσίμων, κατασκευή στο διάστημα και περισσότερες εφαρμογές που δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί μετά τη θεαματική ανάπτυξη των δορυφόρων που εκτοξεύτηκαν τα τελευταία χρόνια.

Ο οδικός χάρτης επαλήθευσης και επικύρωσης της τεχνολογίας Infinite Orbits ξεκίνησε το 2019 με βασικές τεχνολογικές συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένων των ESA & CNES και με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC), την bpifrance και τη La Region Occitanie.

Αυτός ο οδικός χάρτης οδήγησε στην κυκλοφορία του Orbit Guard™ #1 to GEO orbit την 1η Μαΐου 2023, που φέρει την πρώτη έκδοση της τεχνολογίας Infinite Orbits.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις