Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Accel: Κλείνει το όγδοο ταμείο της στα 650 εκατομμύρια δολάρια

Το νέο ταμείο θα επεκτείνει ακόμη περισσότερο το τεράστιο χαρτοφυλάκιο της Accel.

 

Η Accel, εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων της Silicon Valley με μια ομάδα με έδρα το Λονδίνο, συγκέντρωσε το όγδοο ταμείο πρώιμου σταδίου ύψους 650 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ευρώπη και το Ισραήλ.

Η Accel άνοιξε το γραφείο της στο Λονδίνο το 2000 με το τεχνολογικό οικοσύστημα της Ευρώπης να βρίσκεται ακόμη στην εκκολαπτόμενη εποχή του. Τώρα στο 24ο έτος της στη γηραιά ήπειρο, η εταιρεία έχει πλέον υποστηρίξει 200+ εταιρείες σε περισσότερες από 60 πόλεις και 20 χώρες, όπως η Λιθουανία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Σερβία

Η ευρωπαϊκή και ισραηλινή αγορά VC είναι τώρα περίπου το ήμισυ του μεγέθους της αντίστοιχης των ΗΠΑ (44%), με περίπου 66 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις το 2023 έναντι 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, με μόλις 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ευρώπη και το Ισραήλ.

Οι ιστορίες επιτυχίας της Accel περιλαμβάνουν τις Supercell, BlaBlaCar, Doctolib, Shift Technology, SorareCelonis και Check24. Πρόσφατες επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη και το Ισραήλ περιλαμβάνουν τις Cyera, Filigran, Lottie, Oasis, Synthesia και Viso.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις