Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επενδυτικό πλάνο 27 δισ. ευρώ για την δημιουργία 45.000 νέων θέσεων εργασίας!

Θυμάμαι μια αποστροφή σε ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ που έλεγε: “Δεν έτυχε, πέτυχε”! Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η λογική πίσω από ένα συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα που αποβλέπει στη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Όχι, δυστυχώς, δεν αναφερόμαστε στην Ελλάδα, όπου η ανεργία έχει… χτυπήσει “κόκκινο”, αλλά στην Ιρλανδία!

Συγκεκριμένα, η εκεί κυβέρνηση εκπόνησε ένα σχέδιο με την ονομασία: “Building for Recovery Plan”, αξίας 27 δισ. ευρώ στοχεύοντας στη δημιουργία (ούτε λίγο-ούτε πολύ) 45.000 νέων θέσεων εργασίας!

Με ποιο τρόπο; Δια μέσω της δημιουργίας νέων δρόμων, νοσοκομείων, σχολείων, σιδηροδρομικού δικτύου, αντιπλημμυρικών έργων, εργατικών κατοικιών, καθώς επίσης και ευρυζωνικών δικτύων. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ιρλανδικής κυβέρνησης, το συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο μπορεί να αγγίξει τα 42 δισεκατ. ευρώ, με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Τέλος, το “Building for Recovery Plan” περιλαμβάνει την επένδυση ποσού της τάξεως των 3 δισ. ευρώ για την απευθείας δημιουργία θέσεων εργασίας. Από το προαναφερθέν ποσό, κάτι παραπάνω από 250 εκατ. ευρώ Θα διατεθούν για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων και προηγμένων επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις