Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mistral AI: Η κορυφαία ευρωπαϊκή AI Startup «ανοίγει τα φτερά της» για την αγορά των ΗΠΑ

Η εταιρεία προσέλαβε πρόσφατα την Marjorie Janiewicz, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Foursquare ως επικεφαλής του αμερικανικού βραχίονα της

Είσοδο στην αγορά των ΗΠΑ επιδιώκει η κορυφαία ευρωπαϊκή Startup Τεχνητής Νοημοσύνης, Mistral AI, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μπορεί να μετράει μόλις έναν χρόνο ζωής, όμως η εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στο Παρίσι, έχει καταφέρει να «ταράξει» τα νερά τον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης χάρη στα πρωτοποριακά Gen AI εργαλεία της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τον Μάιο, η Mistral AI, προσέλαβε πρόσφατα την Marjorie Janiewicz, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Foursquare ως επικεφαλής του αμερικανικού βραχίονα της κάτι που δείχνει την πρόθεση της να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Μάλιστα, η γαλλική Startup αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα να προσλαμβάνει κι άλλο προσωπικό για το αμερικανικό της τμήμα.

Η Mistral AI θέλει να προσεγγίσει κυρίως τους εταιρικούς πελάτες που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις σε μοντέλα και υπηρεσίες ΑΙ, πέρα από τους εδραιωμένους «παίκτες» του κλάδου, όπως η OpenAI.

Φυσικά, η τεχνολογία της γαλλικής Startup έχει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Πριν από λίγους μήνες, η εταιρεία κατάφερε να «σηκώσει» 500 εκατ. δολάρια, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για έναν ακόμα γύρο χρηματοδότησης ύψους 600 εκατ. δολαρίων, ο οποίος αναμένεται να «εκτινάξει» την αξία της στα 6 δισ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις