Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το «στοίχημα» των 3,2 δισ. δολαρίων της Microsoft στην Σουηδία

Ο τεχνολογικός κολοσσός προχωράει σε μια νέα μεγάλη επένδυση στη χώρα προκειμένου να επεκτείνει τις υποδομές cloud και ΑΙ

Σε μια νέα μεγάλη επένδυση ύψους 33,7 δισ. σουηδικών κορώνων (3,21 δισ. δολαρίων) προχωράει η Microsoft προκειμένου να επεκτείνει τις υποδομές cloud και ΑΙ στη Σουηδία, σε μια περίοδο δύο ετών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα επένδυση της Microsoft στη Σουηδία, με τον τεχνολογικό γίγαντα να έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στην εκπαίδευση περίπου 250.000 ατόμων στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, νούμερο που αντιστοιχεί στο 2,4% του πληθυσμού, σε μια κίνηση που θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

«Αυτή η ανακοίνωση υπερβαίνει την τεχνολογία, είναι μια δέσμευση για τη διασφάλιση ευρείας πρόσβασης στα εργαλεία που απαιτούνται για να ευδοκιμήσει ο λαός και η οικονομία της Σουηδίας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ.

Στο πλαίσιο της επένδυσης η Microsoft σχεδιάζει να αναπτύξει 20.000 από τις πιο προηγμένες μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) στα data centers στο Sandviken, το Gavle και το Staffanstorp.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις