Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η AVG εξαγόρασε την startup MyRoll

Την MyRoll, μια startup που δραστηριοποιείται στη διαχείριση φωτογραφιών εξαγόρασε η AVG Technologies, η γνωστή Τσέχικη εταιρεία η οποία αναπτύσσει το ομώνυμο δημοφιλές λογισμικό ασφάλειας των υπολογιστικών συστημάτων.

Η MyRoll, που δημιουργήθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα είχε συγκεντρώσει χρηματοδότηση της τάξεως των 2 εκατ. δολαρίων, αποτελεί μια “εϋφυή” gallery εφαρμογή, χάρη στην οποία έρχονται στην επιφάνεια οι καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο ενός χρήστη. Για την ακρίβεια, η εφαρμογή με αυτοματοποιημένο τρόπο ταξινομεί την κάμερα σε “διαμοιράσιμες στιγμές και αναμνήσεις”.

Μπορεί η εν λόγω κίνηση να μοιάζει σχετικά “περίεργη” σε ότι αφορά την σχετικότητα με τις κύριες δραστηριότητες της AVG Technologies η οποία αποτελεί συνώνυμο με τις εφαρμογές ασφαλείας για desktop και εν γένει φορητές συσκευές, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως η ίδια ήδη προσφέρει ένα εύρος αντίστοιχων υπηρεσιών, όπως λ.χ. το AVG Cleaner for Android and Mac, με το οποίο οι χρήστες μπορούν να “καθαρίσουν” τη μνήμη των συσκευών προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος. Μάλιστα, υπό αυτό το πρίσμα, το MyRoll αναμένεται πως θα πλαισιώσει το νέο Mobile Center of Excellence της AVG.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις