Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Foodpanda απέλυσε το 15% του εργατικού της δυναμικού στην Ινδία!

Περίπου 300 υπαλλήλους στην Ινδική θυγατρική της απέλυσε η Foodpanda, η υπηρεσία παραγγελειοληψίας εστιατορίων την οποία υποστηρίζει η Rocket Internet. Μέγεθος, το οποίο αντιπροσωπεύει το 15% του συνολικού εργατικού της δυναμικού στην εκεί χώρα.

Ως βασικές αιτίες της ανωτέρω εξέλιξης θεωρούνται από τη μια πλευρά ο έντονος ανταγωνισμός εκ μέρους του Zomato, το οποίο μπορεί να ξεκίνησε τη λειτουργία του ως ένας οδηγός εστιατορίων, ωστόσο από τις αρχές του 2015 πραγματοποιεί παραγγελειοληψίες διανομής φαγητού, καθώς επίσης και η “επιθετική” ανοδική πορεία που έχουν καταφέρει να σημειώσουν Ινδικές startups που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην διασφάλιση ταχύτατης διαδικασίας παράδοσης φαγητού σε σπίτια, γραφεία, όσο και εν γένει επαγγελματικούς χώρους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην Ινδία η Foodpanda εξυπηρετεί περίπου 200 πόλεις και διαθέτει συνολικά 12.000 εστιατόρια στην πλατφόρμα της, μέσω της οποίας οι πελάτες μπορούν να θέσουν τις παραγγελίες τους με την χρήση ενός smartphone app, αλλά και μέσω του website της. Η εταιρεία, από την ίδρυσή της το 2012 έχει καταφέρει να εδραιώσει την παρουσία της σε 40 χώρες, ενώ έχει αντλήσει περί τα 310 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις