Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι αμερικανικές τράπεζες επενδύουν 20 δισ. δολ. στο FinTech

Τα FinTech Startup, οι εταιρείες που μπαίνουν «σφήνα» μεταξύ του καταναλωτή και των τραπεζών, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον επενδυτών αλλά και πολύ κόσμου που χρησιμοποιεί τη φορητή συσκευή του, ανά πάσα ώρα και στιγμή, για πολλές «τραπεζικές συναλλαγές» που πλέον γίνονται εκτός τράπεζας από μικρές και μεγάλες εταιρείες.

Ηλεκτρονικά πορτοφόλια, μεταφορές χρημάτων, μεσάζοντες για δάνεια ακόμα και «ιντερνετικές τράπεζες» είναι μέσα στους λεγόμενους «Disruptors» του τραπεζικού κλάδου.

Οι τράπεζες στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού έχουν αρχίσει να αντιδρούν πιο έντονα στα νέα δεδομένα με τις στατιστικές και προβλέψεις να αναφέρουν ότι οι τράπεζες της Wall Street θα διπλασιάσουν τις επενδύσεις τους σε νέες τεχνολογίες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες, στα 20 δισ. δολάρια το 2017.

Η JPMorgan Chase έχει προνοήσει στο θέμα του mobile banking και αυτό φαίνεται στους αριθμούς: 22 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ενώ προωθεί επιθετικά την υπηρεσία κινητών πληρωμών, Chase Pay.

Η Citigroup απέκτησε πρόσφατα μια πατέντα για προώθηση διαφόρων τραπεζικών υπηρεσιών σε πάσης φύσεως φορητές συσκευές ενώ δημιούργησε μια νέα μονάδα, τη Citi FinTech η οποία θα εστιάσει στο mobile banking.

Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τεχνολογικές εταιρείες όπως η Apple και η Google επενδύουν δυναμικά στις πληρωμές μέσω φορητών συσκευών κάτι που θα αναγκάσει τις τράπεζες να αντιδράσουν ακόμα πιο δυναμικά μια και τα Smartphones βρίσκονται παντού και με τη χρήση τους να αυξάνεται καθημερινά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις