Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

95 δισ. δολ. οι πληρωμές μέσω φορετών συσκευών το 2018

Σύμφωνα με μια έρευνα της Juniper Research οι πληρωμές μέσω φορετών συσκευών (wearables) αναμένονται να αγγίξουν τα 100 δισ. δολάρια το 2018 έναντι 35 δισ. δολ. το 2015.

Ακόμα και τα 35 δισ. δολ. φαίνονται πολλά ειδικά σε αγορές όπως η Ευρώπη, αλλά και η Ελλάδα, όπου ακόμα η χρήση των ανέπαφων χρεωστικών καρτών είναι περιορισμένη.

Όταν αναφερόμαστε σε φορετές συσκευές, αυτές είναι κυρίως ρολόγια ή συσκευές οι οποίες ειδικεύονται στις ανέπαφες πληρωμές ή προσφέρουν μεταξύ άλλων και αυτή τη δυνατότητα, όπως για παράδειγμα οι συσκευές fitness.

Οι δυο πλατφόρμες που θα βασιστούν οι πληρωμές mobile-wearables είναι το iOS (WatchOS) και το Android (Android Wear). H εμπορική ανάπτυξη του Apple Pay στις Η.Π.Α. σε συνδυασμό με την πώληση 9 εκατομμυρίων συσκευών Apple Watch έχει δώσει την μέχρι στιγμή ώθηση στις πληρωμές μέσω φορετών συσκευών.

Η ανάπτυξη των υπηρεσιών φορητών πληρωμών της Apple, της Google, της Samsung αλλά και των Visa-MasterCard στην Ευρώπη αλλά και στην Ασία θα δώσει προφανώς ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στις πληρωμές αυτές, οι οποίες σημειωτέον γίνονται ασύρματα μέσω NFC, πλησιάζοντας τη συσκευή στο τερματικό POS.

To Apple Pay λειτουργεί από τον περασμένο Ιούλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται εντός των επόμενων μηνών να τεθούν σε λειτουργία τα αντίστοιχα συστήματα της Google, Android Pay, και της Samsung.

H τράπεζα Barcleys προσφέρει ήδη την υπηρεσία bPay, σε συνεργασία με την Visa, στο Ηνωμένο Βασίλειο με μια γκάμα φορητών και φορετών συσκευών οι οποίες επιτρέπουν τις ανέπαφες πληρωμές στα καταστήματα.
bPay

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις