Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Oracle: Εξαγορά της Netsuite έναντι 9.3 δισ. δολαρίων

Τη Netsuite πρόκειται να αγοράσει η Oracle έναντι 9.3 δισ. δολαρίων (109 δολάρια ανά μετοχή). Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της Oracle, με την οποία ευελπιστεί να προλάβει τις εξελίξεις στον τομέα του cloud στον οποίο εξειδικεύεται η Netsuite.

Να σημειωθεί ότι βασικός μέτοχος της Netsuite είναι ο Πρόεδρος της Oracle, Larry Ellison, γεγονός που εγείρει ερωτήματα. Ο Ellison που το μερίδιό του στην Netsuite ανέρχεται κοντά στο 40% αναμένεται να κερδίσει 3,9 δισ. δολάρια από τη συμφωνία.

Larry Ellison _
Ο Larry Ellison, Πρόεδρος της Oracle.

Η μεγάλη ανάμιξη του Ellison στη Netsuite πάντα έδινε αφορμή για θεωρίες εξαγοράς της κάποια στιγμή από την Oracle. Ωστόσο, στο δελτίο τύπου της Oracle σχετικά με την εξαγορά, αναφέρεται ότι η συμφωνία θα προχωρήσει μόνο αν η πλειοψηφία των μετόχων της Oracle (εκτός του Larry Ellison, της οικογένειάς του και των υπολοίπων μετόχων που πρόσκεινται στη Netsuite) συμφωνήσουν.

Η NetSuite ιδρύθηκε το 1998 και προσέφερε οικονομικό λογισμικό και λογισμικό διαχείρισης πόρων στους πελάτες της μέσω συνδρομής. CEO της Netsuite από το 2002 μέχρι σήμερα είναι ο πρώην Διευθυντής Μάρκετινγκ της Oracle, Zach Nelson. Φαίνεται ότι η Netsuite θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία σαν μέρος της Oracle παρά αν συνεχίσει μόνη της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις