Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρώπη η Alipay

Ένα βήμα πιο κοντά στο σχέδιό της για εδραίωση στην Ευρώπη βρίσκεται η Alipay. Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών που ανήκει στην ομπρέλα της Alibaba, προέβη σε συμφωνία με την γαλλική εταιρεία τερματικών Ingenico Group. Η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές από την Κίνα να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για πληρωμές μέσω κινητού στην Ευρώπη.

H Alipay έχει μια πελατειακή βάση 450 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών, η οποία ευθύνεται για το 80% των πληρωμών μέσω κινητής στην Κίνα. Η Ingenico από την πλευρά της, για το 2015 κατέγραψε συναλλαγές που ξεπέρασαν τα 3,5 δισ. δολάρια.

Το περασμένο έτος, 120 εκατομμύρια κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν 875 δολάρια ο καθένας κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με την Ingenico, οι 10 εκατομμύρια επισκέπτες από την Κίνα στην Ευρώπη το 2014, εκτιμώνται σε συνολική αγοραστική δύναμη της τάξης των 21 δισ. δολαρίων.

H Ingenico δήλωσε ότι η συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλά καταστήματα να δέχονται πληρωμές μέσω της εφαρμογής της Alipay. Μεγαλύτερος τους ανταγωνιστής; Οι πληρωμές μέσω μετρητών!

Παρόλο που οι δύο εταιρείες θα πρέπει να «κυνηγήσουν» συμφωνίες με καταστήματα και αλυσίδες στην Ευρωπαϊκή αγορά, η εφαρμογή αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική στην Ευρώπη τους ερχόμενους μήνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις