Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Paytm: στα 5 δισ. δολάρια εκτιμάται η αξία της

Πολύ κοντά στην εξασφάλιση χρηματοδότησης 300 εκατ. δολαρίων φέρεται να βρίσκεται η Paytm, ινδική startup που εξειδικεύεται στις ηλεκτρονικές πληρωμές και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση. Της χρηματοδότησης ηγείται η ταϊβανέζικη MediaTek, ενώ και οι υπάρχοντες επενδυτές  Alibaba Group Holding Ltd., Ant Financial και SAIF Partners συμμετείχαν στο γύρο χρηματοδότησης.  Σύμφωνα με τις πηγές, σε συζητήσεις για συμμετοχή στο γύρο χρηματοδότησης φαίνεται να βρίσκονται και η κινέζικη Fosun International Ltd., η ταϊβανέζικη Foxconn και οι Σιγκαπουριανές GIC και Temasek.

Η αξία της εταιρείας αφού επιτευχθεί η χρηματοδότηση αναμένεται να ανέλθει στα 5 δισ. δολάρια από 2,8 δισ. δολάρια, που ήταν 18 μήνες πριν, στο τέλος του προηγούμενου γύρου χρηματοδότησης.

Η χρηματοδότηση θα διατεθεί στην μητρική της Paytm, την One97, στην εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών Paytm Commerce και στην θυγατρική Paytm Payment Bank Ltd. Η Paytm ιδρύθηκε από την Shekhar Sharma σαν μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που ανταγωνιζόταν υπηρεσίες όπως οι Flipkart Online Services Ltd. και Snapdeal.

Η One97 θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε υπηρεσίες όπως τα ταξίδια, τα εισιτήρια για ταξίδια κλπ. Ενώ η Paytm Commerce και Paytm Payment Bank θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους όπως πριν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις