Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η iZettle εξαγόρασε την intelligentpos

Σε εξαγορά της Σκωτσέζικης intelligentpos προέβη η Σουηδική iZettle, μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες Startup στον τομέα του FinTech στην Ευρώπη.

Η intelligentpos αποτελεί μια λύση που μετατρέπει τα ipad σε σημεία πώλησης (POS – point of sale) για καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια στη Μεγάλη Βρετανία. Το ποσό και οι όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Η iZettle δημιουργεί αναγνώστες καρτών που μπορούν να ενσωματωθούν σε έξυπνα κινητά και tablet για την πραγματοποίηση πληρωμών. Με την εξαγορά της intelligentpos η iZettle θέλει να επεκταθεί σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις 10-15 ατόμων. Ήδη οι δύο εταιρείες συνεργάζονται δύο χρόνια για την ενσωμάτωση του λογισμικού της intelligentpos στους αναγνώστες καρτών της iZettle.

Η intelligentpos ιδρύθηκε το 2013 από τους Robin Knox και Paul Walton με έδρα το Εδιμβούργο. Πριν την έξοδό της είχε καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 770.000 δολαρίων από επιχειρηματικούς αγγέλους.

Την ίδια στιγμή, η αμερικάνικη Square με επικεφαλής τον Jack Dorsey, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter, φαίνεται να έχει βλέψεις στην Ευρώπη. Πρόσφατα ενσωμάτωσε την Squareup Europe, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στη Βρετανία ενώ ανακοίνωσε και θέσεις εργασίας στην Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις