Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι πέντε Startups του Octopus Labs FinTech accelerator

O accelerator Octopus Labs της Octopus Investments παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον μια και ο διευθυντής του προγράμματος είναι Έλληνας, ο Άγγελος Μουζακίτης, αλλά και γιατί έχει στόχο την ανάπτυξη FinTech προϊόντων και λύσεων εσωτερικά έτσι ώστε να προσφέρεται πλούσια γκάμα επιλογών στους πελάτες επενδυτές.

16 Σεπτεμβρίου έκλεισαν οι αιτήσεις συμμετοχής στον Accelerator και ανακοινώθηκαν οι πέντε Startups που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα των 12 εβδομάδων.

Πριν προχωρήσουμε στην παρουσίαση των πέντε Startups θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Octopus Investments ιδρύθηκε το 2000 από τρεις founders και έχει φτάσει σήμερα να έχει 500 στελέχη και να διαχειρίζεται 6 δισ. λίρες πραγματοποιώντας έξυπνες επενδύσεις σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην υγεία αλλά και στο FinTech.

Άγγελος Μουζακίτης: “Επενδύστε στο InsurTech και στο FinTech”

To πρόγραμμα προσφέρει χώρους γραφείων στο κτίριο της Octopus στο Λονδίνο όπου θα γίνεται η απαραίτητη καθοδήγηση από ειδικούς και επιχειρηματίες όπως για παράδειγμα τον CΟO της Revolut και τον ιδρυτή της VouchedFor.

Οι Startups που θα ξεχωρίσουν θα είναι υποψήφιες για επένδυση από την Octopus ή για άμεση συνεργασία και ενσωμάτωση ενώ θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο της επενδυτικής εταιρείας με 3.500 χρηματοοικονομικούς συμβούλους και πάνω από 60.000 καταναλωτές.

CityFALCON

Προσφέρει προσωποποιημένη χρηματοοικονομική ειδησεογραφία και πηγές γνώσεις από πάνω από 100 πηγές αλλά και το Twitter με σκοπό τις βέλτιστες επενδύσεις. Βασίζεται σε υπολογιστική μάθηση και συλλογικές ειδησεογραφικές πηγές. αυτή τη περίοδο τρέχει καμπάνια 150.000 λιρών στο Seedrs.

Moola

Ασχολείται με την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας υποβοηθούμενων επενδύσεων για εύκολες, χαμηλού κόστους και υψηλού επιπέδου επενδύσεις για το ευρύ κοινό και όχι μόνο.

Freetrade

Προσφέρει πρόσβαση σε αγοραπωλησίες μετοχών μέσω App χωρίς προμήθεια αλλά και σε ένα δίκτυο χρηματοοικονομικών συμβούλων, όπου θα μπορούν να διαφημίζονται και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω της πλατφόρμας.

Squirrel 

Πρόκειται για μια εφαρμογή διαχείρισης των εισοδημάτων έτσι ώστε να ελέγχονται καλύτερα οι δαπάνες, με παρακράτηση ενός ποσού για αποταμίευση για παράδειγμα, αλλά θα πρέπει η μισθοδοσία να γίνεται στον λογαριασμό που ανοίγει η Squirrel.

Advicefront

Προσφέρει μια πλατφόρμα υποστήριξης για τους ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις