Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποια χώρα είναι η τρίτη “υπερδύναμη” στις Tech Startups;

Η Ινδία είναι αναμφισβήτητα μια χώρα των αντιθέσεων: από τη μια πλευρά υπάρχει μεγάλη φτώχεια και έλλειψη υποδομών και από την άλλη έχει μια ακμάζουσα τεχνολογική βιομηχανία η οποία αντικατοπτρίζονται και στο οικοσύστημα των Startups εκεί.

Η NASSCOM, η ένωση λογισμικού και τεχνολογικών υπηρεσιών της Ινδίας ανακοίνωσε στοιχεία στα οποία φαίνεται ότι οι επενδύσεις στην Ινδία αυξάνονται συνεχώς σε πολλούς τομείς, από την υγεία μέχρι την αγροτική παραγωγή.

Αν και οριακά, η Ινδία πέρασε το Ισραήλ στον αριθμό των ενεργών τεχνολογικών Startups, ξεπερνώντας τις 4.200 Startups, έχει 110 Incubators και Accelerators, πάνω από 150 VCs και πάνω από 290 Angel Investors να λειτουργούν στα τρία μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα και αναμένονται τουλάχιστον 80 μεγάλες εξαγορές μέσα στο 2016.

Θα γίνει η Ινδία η πρώτη χώρα χωρίς μετρητά;

Στη πρώτη θέση είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες με περίπου 48.000 Startups, στη δεύτερη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 5.000, στη τρίτη θέση όπως προαναφέραμε είναι η Ινδία με 4.400, το Ισραήλ με 4.100 και η Κίνα με 3.500.

Ο απόλυτος αριθμός τεχνολογικών Startups είναι μια ένδειξη αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι δείκτες οι οποίοι μπορούν ενδεχομένως να αλλάξουν την κατάταξη όπως για παράδειγμα η αξία των Startups, οι μονόκεροι, οι εξαγορές αλλά και το σύνολο των επενδύσεων στη χώρα.
Το Flipkart, ένας μεγάλος online retailer – επιπέδου Amazon, είναι στη λίστα με τις Startups με την μεγαλύτερη αξία, αγγίζοντας τα 15 δισ. δολ, ενώ οι επενδύσεις σε Startups στην Ινδία αναμένεται να αγγίξουν τα 4 δισ. δολ. το 2016.

Το 66% των Startups βρίσκονται σε τρία κέντρα: Bangalore, NCR και Mumbai ενώ το 72% των founders είναι κάτω των 35 ετών, 91% άνδρες και 9% γυναίκες, παρά το μικρό αυτό ποσοστό, έχουν διπλασιαστεί οι γυναίκες επιχειρηματίες τα τελευταία έτη.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η NASSCOM έχουν διάφορα προγράμματα ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης όσο και σε επίπεδο κανονιστικού πλαισίου ειδικά στο FinTech, EdTech και AgTech.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις