Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Station F: Ανακοίνωσε τις πρώτες συνεργασίες και άνοιξε τις αιτήσεις για 1.000 Startups

H «Σίλικον Βάλεϊ» της Ευρώπης, το Station F των 34.000 τ.μ. ανακοίνωσε σήμερα τις πρώτες συνεργασίες του και άνοιξε τη διαδικασία αιτήσεων για 1.000 Startups που σχεδιάζει να φιλοξενήσει!

Ο παλιός σταθμός του Παρισιού Halle Freyssinet σύντομα θα γίνει ένα μεγάλο κέντρο Startups στην Ευρώπη, δίνοντας σάρκα και οστά στο όραμα του εκατομμυριούχου επενδυτή Xavier Niel.

Το Station F θα προσφέρει πάνω από 3.000 θέσεις συνεργατικών γραφείων, ιδιωτικά γραφεία, αίθουσες συναντήσεων, χώρους εκδηλώσεων με αίθουσα 360 ατόμων, εργαστήριο κατασκευής πρωτοτύπων, ταχυδρομείο, καταστήματα, Cafe, εστιατόρια με τέσσερις κουζίνες και μπαρ ανοικτά 24 ώρες το 24ώρο στο κοινό. Παράλληλα σε παρακείμενο κτίριο που θα είναι έτοιμο το 2018 θα προσφέρονται διαμερίσματα για τη διαμονή 600 επιχειρηματιών.

Οι πρώτοι συνεργάτες του Station F, οι οποίοι θα έχουν φυσική παρουσία εκεί, περιλαμβάνουν το Facebook, το vente-privee με το πρώτο του πρόγραμμα για Startups, τον incubator της επιχειρηματικής σχολής HEC Paris και τα VCs Daphni, Ventech και Kima Ventures. Το εργαστήριο προτυποποίησης θα λειτουργεί κάτω από την επίβλεψη του TechShop Ateliers Leroy Merlin.

Οι ενδιαφερόμενες Startups αρχικού σταδίου μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις συμμετοχής στο Station F και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα Founders στο Stationf.co από τις 5 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2017 με το μηνιαίο κόστος ανά θέση γραφείου να ξεκινά από τα 195 ευρώ.

Εκτός από το πρόγραμμα Founders θα τρέχουν και άλλα προγράμματα στο Station F από τους συνεργάτες του.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η υπεύθυνη του Station F, Roxanne Varza, το πρόγραμμα Founders βασίζεται κατά 90% στους ίδιους τους founders, μια και δεν υπάρχουν μέντορες, αχρείαστοι συνεργάτες ή υποχρεωτικά workshops, παρά μόνο οι ίδιοι και η κοινότητα συνεργασίας που θα συμμετέχουν και θα αναπτύξουν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις