Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γερμανία και Γαλλία θα δώσουν 1 δισ. ευρώ για Startups

Στο πλαίσιο της Γαλλο-Γερμανικής ψηφιακής συνόδου που πραγματοποιήθηκε τη περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο, Γαλλία και Γερμανία ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν επενδυτικό κεφάλαιο 1 δισ. ευρώ με στόχο να ενδυναμώσουν την ψηφιακή οικονομία της Ευρώπης και να κλείσουν το χάσμα με τις ΗΠΑ σύμφωνα με το Reuters.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύνοδο των δυο χωρών με στόχο την ενίσχυση και προώθηση της ψηφιακής οικονομίας στην Ευρώπη στην οποία συμμετείχαν η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καθώς επίσης αρκετοί υπουργοί.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ψηφιακή οικονομία σε όλη την Ευρώπη και η Γαλλία και Γερμανία επιδιώκουμε να είμαστε πρωτοπόροι, ψηφιακοί πρωτοπόροι» ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Επίσης αναφέρθηκε ότι η Ευρώπη έχει έλλειψη κεφαλαίων για Scaleup υπογραμμίζοντας ότι είναι σαφώς πιο εύκολο να συγκεντρωθούν μεγάλα κεφάλαια στις ΗΠΑ με ότι αυτό συνεπάγεται για την έδρα της εταιρείας, το IP κ.α.

Το νέο επενδυτικό κεφάλαιο θα περιλαμβάνει κεφάλαια από τις Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και ιδιώτες επενδυτές.

Δεν διευκρινίστηκε αν το νέο κεφάλαιο θα συνδυαστεί με τη πρωτοβουλία των 400 εκατ. ευρώ του Fund-of-Funds της Ευρωπαικής Επιτροπής ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κάθε περίπτωση το Βερολίνο είναι μια από τις μεγάλες πρωτεύουσες Startup της Ευρώπης, με το Παρίσι επίσης να συγκεντρώνει το τελευταίο καιρό μεγάλες επενδύσεις όπως για παράδειγμα το Station F με τις 1.000 Startups.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις