Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

1 δισ. δολ. για το μεγαλύτερο fund της Ευρώπης από την Rocket Internet!

H Rocket Internet, η οποία ελέγχει πολλές εταιρείες ιντερνετικών υπηρεσιών, marketplaces και ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλο τον κόσμο ανακοίνωσε ότι έκλεισε χρηματοδότηση 1 δισ. δολ. για το νέο fund Rocket Internet Capital Partners (RICP), το μεγαλύτερο VC fund στην Ευρώπη όπως αναφέρει.

Μπορεί η Rocket Internet, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, να έχει διάφορα οικονομικά προβλήματα το τελευταίο καιρό αλλά όλα δείχνουν ότι οι επενδυτές την εμπιστεύονται για γρήγορα αποτελέσματα μια και στην ουσία αντιγράφει και αναπτύσσει ιντερνετικές επιχειρήσεις ταχύτατα, και στις περισσότερες φορές πολύ αποδοτικά, σε παγκόσμια κλίμακα.

Με το νέο fund προφανώς θα ανοίξει η γκάμα επενδύσεων της Rocket Internet, πέρα από τις επιχειρήσεις της ίδιας, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει. Στο πρόσφατο γύρο των 100 εκατ. ευρώ της Funding Circle η Rocket Internet είχε συμμετάσχει.

Οι τομείς ενδιαφέροντος θα είναι τα marketplaces, το ηλεκτρονικό εμπόριο, το Fintech, οι υλοποιήσεις λογισμικού και ο ταξιδιωτικός τομέας.

Η Rocket Internet θα συμμετάσχει με 140 εκατ. δολ. το νέο fund ενώ τα υπόλοιπα προήλθαν από μια μη ανακοινώσιμη ομάδα επενδυτών συμπεριλαμβανομένων θεσμικών επενδυτών, μεγάλων εταιρικών επενδυτών κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις