Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BBVA κοντά στην εξαγορά της Atom Bank

Η FinTech τράπεζα από το Ηνωμένο Βασίλειο σήκωσε 96 εκατ. ευρώ (83 εκατ. λίρες) με την μεγάλη Ισπανική τράπεζα BBVA να ηγείται σε αυτό τον γύρο, όπως και στον προηγούμενο, με το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει η Atom Bank να φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ.

H Atom Bank έχει πάρει τραπεζική άδεια από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες μέσω Smartphones με στόχο το κοινό 18-34 ετών ή αλλιώς τους λεγόμενους Millenials.

H νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της πελατειακής βάσης αλλά και για την προσφορά νέων υπηρεσιών δανεισμού στους πελάτες της. Η υπηρεσία λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο περίπου, σε δοκιμαστική περίοδο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους λογαριασμούς όψεως, ενώ τα τα προϊόντα δανείων περιλαμβάνουν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια ενώ προσφέρει και καταθετικούς λογαριασμούς προθεσμίας.

Βέβαια το ότι η BBVA ηγήθηκε αυτόν τον γύρο με πάνω από 30 εκατ. ευρώ σημαίνει ότι είναι πολύ κοντά στην εξαγορά της Atom μια και ήδη κατέχει το 29,5% της εταιρείας και σύμφωνα με τους κανονισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο εφόσον μια εταιρεία πάρει μερίδιο 30% σε μια άλλη εταιρεία καθίσταται υποχρεωτική η προσφορά εξαγοράς της.
Η BBVA που δραστηριοποιείται στις Ισπανόφωνες χώρες, στις Η.Π.Α αλλά και στη Κίνα έχει ήδη εξαγοράσει την αμερικανική FinTech Simple και σε γενικές γραμμές είναι πολύ ενεργή στον συγκεκριμένο χώρο.

Οι ανταγωνιστές της Atom Bank περιλαμβάνουν τις Monzo, η οποία πήρε πρόσφατα μια σημαντική χρηματοδότηση, Starling και Tandem ενώ υπάρχει και η Metro Bank με τους πελάτες της Atom να φτάνουν τις 14.000 σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις