Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Microsoft εξαγοράζει την ισραηλινή Cybersecurity Startup Hexadite

Ο τομέας της κυβερνοασφάλειας είναι και θα είναι εξαιρετικά ενεργός απ’ όποια πλευρά και να τον δεις. Οι επιθέσεις αυξάνονται σε μέγεθος, πολυπλοκότητα και ένταση, ειδικά με τα εκατομμύρια συσκευών IoT να μετατρέπονται σε εστίες απειλών. Το Ισραήλ και ειδικά ο στρατός του είναι μια «μηχανή παραγωγής» μηχανικών-ειδικών και Startups στο αντικείμενο στο οποίο δαπανώνται 82 δισ. δολ. κάθε χρόνο από μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

H Hexadite ιδρύθηκε το 2014 και έχει την έδρα της στη Βοστώνη, με τους ιδρυτές της να προέρχονται από τις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ και έχει “σηκώσει” μέχρι σήμερα 20 εκατ. δολ. απο την HP Ventures και άλλα VCs.

Η Hexadite προσφέρει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης το όποιο ανιχνεύει και αντιμετωπίζει διάφορα είδη και μεγέθη απειλών χωρίς να χρειαστεί η εμπλοκή κάποιας ομάδας ειδικών. Με αυτό το τρόπο το 95% των απειλών, όπως αναφέρει η ίδια, αντιμετωπίζεται εντός λεπτών της ώρας κάτι που μειώνει το κόστος και τις τεράστιες επιπτώσεις των επιθέσεων ειδικά σε μεγάλους οργανισμούς.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη της Hexadite συνεργάζεται με διάφορα δίκτυα ανίχνευσης απειλών, όπως αυτά της Kaspersky, FireEye, Symantec, Cisco και Trend Micro μεταξύ άλλων, και μπορεί να αντιμετωπίσει με ανθρώπινη αποτελεσματικότητα ακόμα και δύσκολες απειλές Ransomware και Zero Day.

To ύψος της εξαγοράς άγγιξε τα 100 εκατ. δολ. σύμφωνα με το Techcrunch με την ομάδα και την τεχνολογία να ενσωματώνεται στο τμήμα Windows και Devices και συγκεκριμένα στο Windows Defender Advanced Threat Protection το οποίο προφανώς θα ενισχυθεί σημαντικά με την Hexadite καλύπτοντας κυρίως εταιρικούς πελάτες της Microsoft με Windows 10

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις