Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GeoQuant: 4 εκατ. χρηματοδότηση για καθημερινή εκτίμηση πολιτικού ρίσκου σε πολλές χώρες

H GeoQuant έχει την έδρα της στο Τελ-Αβίβ και έχει φτιάξει ένα ειδικό λογισμικό το οποίο μετρά το πολιτικό ρίσκο σε σε πολλές χώρες σε πραγματικό χρόνο με τη πληροφορία αυτή να είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε περιπτώσεις επενδύσεων σε αυτές.

Σύμφωνα με το Times Of Israel, αυτή η πρωτοτυπία τράβηξε το ενδιαφέρον επενδυτών από το Ισραήλ αλλά και της XL Innovate από τη Σίλικον Βάλεϊ μια και η Startup μόλις σήκωσε 4 εκατ. δολ. χρηματοδότηση Seed. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη του λογισμικού, τη προσθήκη νέων τομέων αναλύσεων και να αυξηθεί η πελατειακή βάση.

Όπως αναφέρει Michael Eisenberg της Aleph VC, ένας βασικός επενδυτής της GeoQuant, «ψάχναμε εδώ και καιρό ευκαιρίες για να φέρουμε την τάξη στο πολιτικό και θεσμικό χάος που υπάρχει ανά τον κόσμο, με την παγκοσμιοποίηση και ξένες απευθείας επενδύσεις σε τρίτες χώρες να αυξάνονται, η σταθερότητα σε πολλές αγορές και χώρες να είναι αμφισβητήσιμη. Είναι πολύ κρίσιμο οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές και επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκταθούν σε ξένες αγορές να έχουν σαφή εικόνα για τις ευκαιρίες και τα ρίσκα των κινήσεών τους και να προετοιμαστούν ανάλογα με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο».

Η GeoQuant έχει αναπτύξει ένα εργαλείο ανάλυσης το οποίο βασίζεται σε διάφορες πηγές δεδομένων και ειδήσεων το οποίο περνάει μέσα από την κρίση πολιτικών επιστημόνων και μπορεί να εκτιμήσει για παράδειγμα πως θα συμπεριφερθούν οι μετοχές κατά τη διάρκεια των ερευνών του κογκρέσου των Η.Π.Α. για τις καταγγελίες που υπάρχουν για τον Πρόεδρο Τράμπ, για την συμπεριφορά της Κίνας στην Νότια Κινεζική Θάλασσα και πως αυτή θα επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου ή πως η κυβερνητική κρίση στη Βραζιλία θα επηρεάσει το λιανεμπόριο στη χώρα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία τα σκορ πολιτικού ρίσκου και τα σχετικά δεδομένα εμφανίζονται σε υπηρεσίες του Bloomberg και τις χώρες του G20.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις