Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πάνω από 20 θεματικοί accelerators για Startups στο Station F!

To Sration F είναι ένα τεράστιο κτίριο, ένας παλιός σιδηροδρομικός σταθμός, το οποίο θέλει να γίνει μια μικρή «Σίλικον Βάλει» στο Παρίσι φιλοξενώντας πάνω από 1.000 Startups και μια πληθώρα υποστηρικτικών προγραμμάτων και υπηρεσιών για τους founders και τις ιδέες τους.

Η τελευταία συνεργασία που ανακοινώθηκε είναι αυτή της Microsoft η οποία θα προσφέρει στο Station F ένα πρόγραμμα υποστήριξης για Startups Τεχνητής Νοημοσύνης σε συνεργασία με το Γαλλικό ινστιτούτο επιστήμης υπολογιστών INRIA. Αρχικά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα 5 – 6 Startups με το στόχο να είναι οι εκατό Startups σε βάθος χρόνου.

Ανακοινώθηκε μάλιστα και η πρώτη εταιρεία που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Microsoft, η Recast.ai, η οποία προσφέρει μια υπηρεσία ανάπτυξης, επιλογής και διαχείρισης chatbots.

H Thales η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, της άμυνας αλλά και των μεταφορών, έχει επενδύσει πάνω από 1 δισ. ευρώ σε ψηφιακά εγχειρήματα τα τελευταία τρία χρόνια, θα τρέξει ένα πρόγραμμα Cybersecurity για 20 Startups.

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα EDHEC και Schoolab θα έχουν ειδικές θέσεις και προγράμματα στο Station F για τους αποφοίτους και φοιτητές που θα κάνουν κάποια επιχείρηση ενώ η Naver, η «Google» της Ν. Κορέας, θα τρέξει ένα πρόγραμμα για AR περιεχόμενο.

H Plug and Play σε συνεργασία με την BNP Paribas θα τρέξουν έναν FinTech και Insuretech accelerator στο Station F ενώ το γαλλικό ινστιτούτο ICM θα τρέξει ένα πρόγραμμα για MedTech και e-medicine.

Τέλος, ο οργανισμός γαλλο-κινεζικής συνεργασίας για την ανάπτυξη Startups, Serrinnov, με έδρα την Κίνα θα τρέξει ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους στο Station F.

Εκτός από τα προγράμματα τρίτων, το ίδιο το Station F έχει και το δικό του πρόγραμμα υποστήριξης και ανάπτυξης, το Founders Program, το οποίο θα ξεκινήσει μαζί με την έναρξη λειτουργίας στο τέλος Ιουνίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις