Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Credit Suisse δημιουργεί ψηφιακή τράπεζα για παιδιά

Αν κρίνουμε από την νέα υπηρεσία Viva Kids της Credit Suisse οι τράπεζες φροντίζουν για το μέλλον τους, έστω και το μακρινό, εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά πελατών αλλά και καλύπτοντας εν μέρει τις ανάγκες των γονιών για εκπαίδευση των παιδιών στη (υπεύθυνη) διαχείριση χρημάτων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας δημιούργησε μια ψηφιακή τράπεζα σε App, στα πρότυπα των αντίστοιχων FinTech, η οποία απευθύνεται σε παιδιά κάτω των 12 ετών και προσφέρει ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι για το χαρτζιλίκι τους, στόχους για αποταμίευση και να ελέγχουν τα έξοδά τους, μαζί βέβαια με τους γονείς τους.

Όπως αναφέρει η τράπεζα η χρηματοοικονομική εκπαίδευση των παιδιών απασχολεί το 90% των γονιών στην Ελβετία οι οποίοι επιθυμούν τα παιδιά τους να μάθουν πως να διαχειρίζονται σωστά και υπεύθυνα χρήματα.

Η ίδια έρευνα που πραγματοποιήθηκε εκ μέρους της τράπεζας αποκάλυψε ότι τα παιδιά παίρνουν τα όποια χρήματα κυρίως σε μετρητά, με τους γονείς να επιθυμούν να μάθουν για το πως τα παιδιά θα μπορούν να αποταμιεύουν σε έναν ψηφιακό κουμπαρά.

Βέβαια ο ψηφιακός κουμπαράς της υπηρεσίας Viva Kids συνοδεύεται και από μια χρεωστική κάρτα Maestro για τις πληρωμές που κάνουν ενώ υπάρχει και ένας αλληλεπιδραστικός χαρακτήρας που αντιπροσωπεύει έναν τεχνολογικά εξελιγμένο κουμπαρά αλλά και τα απαραίτητα παιχνίδια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις