Με πρόστιμα “υποδέχθηκε” και η Μαδρίτη το Uber

Στη Μαδρίτη λειτουργεί από το τέλος Σεπτεμβρίου το Uber, η εφαρμογή που συνδέει χρήστες που αναζητούν διαδρομή με οδηγούς ιδιωτικών αυτοκινήτων, αντικαθιστώντας τα ταξί, και η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις ευρωπαϊκές πόλεις που δραστηριοποιείται.

Στην ισπανική πρωτεύουσα, το Uber θα λειτουργήσει με την υπηρεσία UberPOP, ενώ είναι η δεύτερη πόλη στη χώρα στην οποία λειτουργεί μετά την Βαρκελώνη.

Ήδη πάντως η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει την εχθρική στάση των αρχών της πόλης, οι οποίες αποφάσισαν την επιβολή προστίμων σε όσους κάνουν χρήση της εφαρμογής. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα, η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης έδωσε στην τοπική αστυνομία την αρμοδιότητα να κόβουν πρόστιμα σε όσους μεταφέρουν παράνομα – δηλαδή μέσω της εφαρμογής Uber – επιβάτες. Τα πρόστιμα μπορούν να φτάσουν από τις 4.000 έως τις 18.000 ευρώ συν την κατάσχεση του οχήματος σε περίπτωση που προβούν επανειλημμένως σε παράβαση του νόμου.

Οι οδηγοί ταξί έχουν προβεί συχνά σε διαμαρτυρίες και απεργίες για τη λειτουργία του Uber, ενώ στο πλευρό τους έχει σταθεί ο υπεύθυνος μεταφορών της μαδριλένικης κυβέρνησης. Από την άλλη, στο πλευρό του Uber έχει σταθεί ο υπουργός Οικονομικών της κεντρικής ισπανικής κυβέρνησης Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος τον Ιούνιο είχε δηλώσει ότι οι οδηγοί ταξί θα πρέπει να προσαρμοστούν στην τεχνολογία.

Αντίστοιχες κυρώσεις, πάντως, έχει επιβάλλει στην υπηρεσία και η Βαρκελώνη, η οποία το καλοκαίρι απαγόρευσε την εφαρμογή, ενώ πριν δύο εβδομάδες ανακοίνωσε ότι θα τροποποιήσει τους νόμους της πόλης για να τιμωρεί τους χρήστες της. Όσοι συλλαμβάνονται να μεταφέρουν επιβάτες τιμωρούνται με κατάσχεση οχήματος για τρεις μήνες και πρόστιμο 4.000 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις