Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ιρλανδία επενδύει στο FinTech με πενταετή σχεδιασμό!

H Ιρλανδική κυβέρνηση ξεκίνησε ένα έργο FinTech (FinTech Fusion) ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την έρευνα και την ανάπτυξη λύσεων που συνδέονται με τεχνολογίες blockchain για μια πενταετή περίοδο.

Το FinTech Fusion θα λειτουργήσει έως το 2022 στο Trinity College του Δουβλίνου και στοχεύει σε καινοτόμες τεχνολογίες όπως η τεχνολογία κανονιστικών ρυθμίσεων (RegTech), οι online πληρωμές τεχνολογίας Blockchain και η εφαρμογή τους στον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα. Ως εκ τούτου, η Ιρλανδία θα μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους Fintech στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας Pascal Donohoe, το πρόγραμμα FinTech Fusion θα έχει επίσης ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Ιρλανδίας και της βιομηχανίας. «Η συνεργασία μεταξύ της βιομηχανίας και των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ερευνητικά προγράμματα, όπως το FinTech Fusion, δίνει στην Ιρλανδία ένα πρώιμο πλεονέκτημα στις αναδυόμενες τεχνολογίες», ανέφερε.

Ωστόσο, ο ενθουσιασμός που συνόδευσε την έναρξη της FinTech Fusion μετριάστηκε κάπως από την είδηση ​​της μείωσης της ροής επιχειρηματικών κεφαλαίων υψηλού ρίσκου (VC) στις ιρλανδικές τεχνολογικές εταιρείες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε η Ιρλανδική Ένωση Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (IVCA), η χρηματοδότηση για εταιρείες τεχνολογίας έχει μειωθεί κατά 9% στα 453 εκατ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Ο πρόεδρος της IVCA, Alex Hobbs, προειδοποίησε ότι τα στοιχεία πρέπει να λειτουργήσουν ως κώδωνας κινδύνου για την ιρλανδική κυβέρνηση, έτσι ώστε να σχεδιάσει νέους τρόπους για να στηρίξει τον ιρλανδικό κλάδο τεχνολογίας σε μια εποχή που το Brexit εμφανίζεται απειλητικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις