Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Google δοκιμάζει link αγορών σε video YouTube

Η Google δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που προσθέτει συνδέσμους αγορών τοποθετημένους στα βίντεο του YouTube, σύμφωνα με αναφορές.

Η εταιρεία προβάλλει ένα συνιστώμενο προϊόν μαζί με την τιμή του και ο σύνδεσμος μεταφέρει τον χρήστη στο Google Express, ένα marketplace τύπου “Skroutz”. Το συγκεκριμένο  χαρακτηριστικό έχει εμφανιστεί σε μερικά βίντεο της Nike.

Το Google Express προσελκύει πολλά φυσικά και ιντερνετικά καταστήματα και συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. η Google άρχισε επίσης να δοκιμάζει διαφημίσεις προϊόντων που μπορούν να αγοραστούν σε αναζητήσεις εικόνων. Η κίνηση θεωρείται ως μια προσπάθεια για να βρεθούν νέες ροές εσόδων για την εταιρεία, πέρα από τα έσοδα των διαφημίσεων στις αναζητήσεις. Οι πωλήσεις των τηλεφώνων Pixel και των έξυπνων ηχείων συνέχισαν επίσης να αυξάνονται.

Η Google προφανώς παίρνει μια προμήθεια από τις πωλήσεις στο Express με τα έσοδα να φτάνουν “μόλις” το 1 δισ. το 2018, τουλάχιστον συγκρινόμενο με την Amazon.

Αργότερα μέσα στον μήνα, η Google σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση που ονομάζεται Google Marketing Live και ενδέχεται να αποκαλύψει την ιδέα πίσω από τις διαφημίσεις του YouTube.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το YouTube δοκιμάζει παρόμοιες τακτικές πωλήσεων.
Το 2018, άρχισε να επιτρέπει στους δημιουργούς να διαφημίζουν και να πωλούν τα προϊόντα τους στα video.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις