Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Kinisis Ventures και Chrysalis LEAP “στέλνουν” κυπριακές Startups στις ΗΠΑ

Η Kinisis Ventures (KV), ένας επιταχυντής που εντοπίζει Startups με έδρα την Κύπρο και στη συνέχεια τις προετοιμάζει για την αμερικανική αγορά, ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη Chrysalis LEAP, έναν από τους πιο επιτυχημένους επιταχυντές (με CleanTech ενδιαφέρον) στην Κύπρο.

Μαζί, οι δύο φορείς θα αναζητήσουν εταιρείες που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά των ΗΠΑ. Μάλιστα, η KV συνεργάζεται ήδη με δύο από τις “αποφοίτους” της Chrysalis Leap, τη Hydrogen Energy Systems (ανανεώσιμη ενέργεια) και την EMBIO Diagnostics (διαγνωστική βιοτεχνολογία ειδικά για τη διαχείριση τροφίμων).

“Ξεκινήσαμε την Kinisis Ventures το 2018 για να δείξουμε στον κόσμο ότι όταν οι εταιρείες με έδρα την Κύπρο στοχεύουν στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, το κάνουν στρατηγικά, με επιτυχία και με εκθετική οικονομική ανάπτυξη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε αποδείξει ότι με την κατάλληλη καθοδήγηση, υπάρχει πληθώρα κυπριακής ευφυίας που μπορεί να ανταγωνιστεί με τους καλύτερους”, δήλωσε ο Andreas Panayi, συνιδρυτής της Kinisis Ventures και συμπλήρωσε:

“Προσδιορίζοντας το επόμενο κεφάλαιο της KV […] η στρατηγική μας από την αρχή βασίστηκε στις συνεργασίες με εταιρείες που εδρεύουν στην Κύπρο, οι οποίες κατανοούν τη διαδικασία, έχουν παρόμοιο ήθος και λειτουργικό επίπεδο. Βλέποντας πώς εξελίχθηκε η Chrysalis LEAP, αυτό που έχει επιτύχει σε λίγα χρόνια, καθώς και τις ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει για τις εταιρείες της, δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ένα πιο ιδανικό εταίρο.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις