Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft στρέφει το “βλέμμα” στην Ευρώπη με νέα επένδυση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή Startup σκηνή δείχνει η M12, ο επενδυτικός βραχίονας της Microsoft.

Χθες, ανακοινώθηκε η επένδυσή της στην SuperAwesome, μια kidtech πλατφόρμα με έδρα το Λονδίνο, ενώ μόλις δύο εβδομάδες είχε επενδύσει στην Comtravo, μια γερμανική ταξιδιωτική Startup. Προ αυτών, η M12 είχε ολοκληρώσει άλλες έξι επενδύσεις στην Ευρώπη (ενώ έχει συνολικά 87 εταιρείες στο χαρτοφυλάκιο της).

Η τελευταία της επένδυση, η SuperAwesome, είναι μια διαφημιστική πλατφόρμα η οποία παρέχει εργαλεία για τη δημιουργία περιεχομένου κατάλληλου για παιδιά. Η πλατφόρμα αυτή λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους περί ψηφιακής προστασίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη και συνεργάζεται με εταιρείες όπως οι LEGO, NBC Universal, Hasbro, WPP, Omnicom, Dentsu, Mattel και Niantic.

“Τα παιδιά εκτίθενται στο διαδίκτυο νωρίτερα από ποτέ. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιος καλός μηχανισμός για την υπεύθυνη χρήση των δεδομένων. Εντυπωσιαστήκαμε πραγματικά με αυτό που ο Dylan Collins, ο CEO, έχει χτίσει. Πρόκειται για μια επιχείρηση που έχει ως αποστολή να δημιουργεί ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο για τα παιδιά”, δήλωσε ο Nagraj Kashyap, αντιπρόεδρος της Microsoft και παγκόσμιος επικεφαλής της M12.

Η SuperAwesome έχει δηλώσει ότι είναι κερδοφόρα από το 2017 και η αξία της εκείνο το διάστημα υπολογιζόταν στα 100 εκατ. δολάρια. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η εταιρεία είχε σηκώσει μια χρηματοδότηση 13 εκατ. δολαρίων από τις Hoxton Ventures και Mayfair Equity Partners.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις