Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ψηφιακές πληρωμές ξεπερνούν τα μετρητά για πρώτη φορά στη Ρωσία

Για πρώτη φορά, το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους οι Ρώσοι πραγματοποίησαν περισσότερες πληρωμές ψηφιακά από ό, τι με μετρητά, σύμφωνα με ανάλυση της Sberbank.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ρώσοι πραγματοποίησαν χωρίς τη χρήση μετρητών το 50,4% των συνολικών συναλλαγών τους κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 4,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2018.

Σε αντίθεση με αυτό που πολλοί μπορεί να υποθέσουν, η τάση αυτή δεν αφορά μόνο τις μεγάλες πόλεις. 36 ρωσικές περιφέρειες κατάφεραν να ισοσκελίσουν το 2019, ψηφιακές και μη συναλλαγές, ενώ η πόλη Murmansk, που βρίσκεται βορειοδυτικά της χώρας, έδειξε το δρόμο με το 60% των συναλλαγών χωρίς μετρητά.
Την ίδια ώρα, η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη έρχονται στην 30η και 19η θέση της κατάταξης των ρωσικών πόλεων που “αποχαιρετούν” τα μετρητά!

Η μετακίνηση της Ρωσίας στις ψηφιακές πληρωμές οφείλεται εν μέρει σε μια εθνική κάρτα πληρωμών που σχεδίασε η κυβέρνηση με στόχο την “αποδυνάμωση” της Visa και της MasterCard. Το σχέδιο αυτό αναπτύχθηκε ως απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ προς τη Ρωσία το 2014, στο πλαίσιο των οποίων η MasterCard και η Visa διέκοψαν τις υπηρεσίες σε πολλές από τις τράπεζες της χώρας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις