Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το όνειρο κάθε Σώματος Ασφαλείας βρίσκεται ante portas!

See Through Τεχνολογία «βλέπει» ακόμη και μέσα από τοίχους…

Η Ισραηλινή νεοφυής εταιρεία Camero ανέπτυξε την τελευταία έκδοση μιας κάμερας που έχει τη δυνατότητα να “βλέπει” ακόμη και μέσα από τον τοίχο, ανιχνεύοντας οποιοδήποτε αντικείμενο, σύρμα ή ακόμα και ρηχή αναπνοή ανθρώπου, από απόσταση που ξεπερνά τα 50 μέτρα.

Η νέα τεχνολογία φιλοδοξεί να μεταβάλει άρδην το παιχνίδι σχετικά με το πώς οι δυνάμεις ασφαλείας, η αστυνομία και οι στρατοί ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν τρομοκρατικές επιθέσεις, επιδρομές για την κατάσχεση ναρκωτικών, διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έπειτα λ.χ. από σεισμούς κ.ο.κ. 

Η πιο πρόσφατη συσκευή Xaver Long Range 40 (XLR40) δύναται να αξιοποιηθεί οπουδήποτε απαιτείται η ταχεία σάρωση ακόμη και σε πολύ ευρείες περιοχές. Όσο για την φορητότητά της, αποτελεί εξόχως σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς μπορεί να βρίσκεται σε κινούμενο όχημα, κρυμμένη σε τοίχους ή δίχτυα παραλλαγής, τοποθετημένη σε διαμερίσματα, γραφεία ή στέγες κ.ο.κ. Ο δε χρήστης μπορεί να δει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως λ.χ. πόσα άτομα βρίσκονται σε κάποιο δωμάτιο, πού στέκονται, τη διάταξη του δωματίου κ.ά.

Η υπερ-«όραση» της Camero είναι αποτέλεσμα της τεχνολογίας υπερευρείας εμβέλειας που πάλλεται σε πολλαπλά κύματα σε νανοδευτερόλεπτα σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων. Η τεχνολογία Ultra-wideband (UMB) συνήθως έχει ως αποτέλεσμα τον πιο ακριβή εντοπισμό θέσης για χρήση σε εσωτερικούς χώρους έναντι άλλων αντίστοιχων τύπων τεχνολογίας ραδιοσυχνοτήτων, όπως λ.χ. GPS, Bluetooth ή WiFi.

Αυτές οι συχνότητες αποστέλλονται από τον πομπό XLR και ο δέκτης μετρά τον τρόπο λήψης των κυμάτων σε σύγκριση με τον τρόπο αποστολής τους. Η σειρά των αισθητήρων στη συσκευή λαμβάνει το σήμα και στη συνέχεια αναδομεί την εικόνα, καταγράφοντας και εν τέλει εμφανίζοντας τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις