Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Project Amber: Nέα υπηρεσία ασφαλείας λανσάρει η Intel

Η δημιουργία από την Intel έχει τη δυνατότητα παροχής ασφαλέστερων υπηρεσιών (SaaS) επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να αναπτύξουν μια έμπιστη εφοδιαστική αλυσίδα

Σήμερα η Intel ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας λύσης ασφάλειας ως υπηρεσία με την ονομασία Project Amber. Η λύση είναι μια ανεξάρτητη αρχή εμπιστοσύνης, σχεδιασμένη για να επαληθεύει εξ αποστάσεως αν ένα υπολογιστικό στοιχείο στο cloud είναι αξιόπιστο. 

 Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου Intel Vision, η εταιρεία παρουσίασε το Project Amber, η υπηρεσία αποτελείται bare-metal containers που επεξεργάζονται τον φόρτο εργασίας καθώς εικονικές μηχανές και containers που εκτελούνται από το αξιόπιστο λογισμικό (TEE) της Intel. Η αρχική έκδοση θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2022. 

Η δημιουργία από την Intel έχει τη δυνατότητα παροχής ασφαλέστερων υπηρεσιών (SaaS) , επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να αναπτύξουν μια έμπιστη εφοδιαστική αλυσίδα.  

Καθώς οι επιθέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού λογισμικού έχουν αυξηθεί, περιστατικά ασφαλείας υψηλού προφίλ, όπως οι παραβιάσεις δεδομένων της SolarWinds, της Kaseya και της Codecov, έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων στις πρακτικές ασφαλείας των παρόχων υπηρεσιών τρίτων. Παρ’ ότι οι πάροχοι cloud χρησιμοποιούν εμπιστευτική πληροφορική και μπορούν να βεβαιώσουν την ακεραιότητα των μέτρων ασφαλείας τους, ορισμένοι οργανισμοί χρειάζονται μεγαλύτερες διαβεβαιώσεις προτού αρχίσουν να τους εμπιστεύονται πλήρως. 

«Οι πελάτες μας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για μια αξιόπιστη υπηρεσία διασφάλισης από τρίτους και αυτή η νέα εφαρμογή μιας αρχής εμπιστοσύνης θα συμβάλει στην εξασφάλιση μεγαλύτερης εμπιστοσύνης κατά τη μετακίνησηCl ευαίσθητων δεδομένων στο cloud»  δήλωσε ο Nikhil Deshpande, ανώτερος διευθυντής του Project Amber. 

Η αγορά Confidential Computing σήμερα 

Οι ερευνητές αναμένουν ότι η αγορά «Confidential Computing» θα φτάσει σε αξία τα 54 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026, καθώς οι οργανισμοί προσπαθούν να αποτρέψουν τους φορείς απειλών από την πρόσβαση ή την αλλοίωση εφαρμογών και δεδομένων

Η εμπιστευτική υπολογιστική χρησιμοποιείται επί του παρόντος από διάφορους παρόχους (και παρόχους δημόσιου cloud) για την προστασία των δεδομένων σε χρήση. Για παράδειγμα, το Google Cloud, το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι απέφερε 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα τέταρτου τριμήνου το 2021, προσφέρει στους χρήστες Confidential VMs και Confidential GKE Nodes για την κρυπτογράφηση δεδομένων σε χρήση. 

Ωστόσο, η βασική διαφορά μεταξύ αυτών των παρόχων και της λύσης της Intel, είναι ότι το Project Amber είναι cloud-agnostic και έχει σχεδιαστεί για να στέκεται ως λύση τρίτου μέρους για την επαλήθευση και την παροχή βεβαίωσης για περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζονται άλλοι πάροχοι. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις