Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου + Alibaba = Χρηματοδότηση 25 εκατ. δολ.

Το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων κατάφερε να συγκεντρώσει σε δεύτερο γύρο χρηματοδότησης η Κινεζική startup Face++, η οποία αναπτύσσει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που -μεταξύ άλλων- αξιοποιεί η AlibabaΈτσι, λοιπόν, η συνολική χρηματοδότηση που έχει αντλήσει μέχρι σήμερα η εταιρεία ανέρχεται στα επίπεδα των 47 εκατ. δολαρίων.

Με τα νέα κεφάλαια, η Face++ αναμένεται αναπτύξει μια νέα εμπορική εφαρμογή για την τεχνολογία της. Υπενθυμίζεται πως η Κινεζική startup παρέχει API και SDK, αλλά και custom υπηρεσίες cloud για επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Μάλιστα, ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της είναι η Ant Financial, θυγατρική της Alibaba στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Η Ant Financial, που διαθέτει την μεγαλύτερη πλατφόρμα online πληρωμών της Κίνας με την ονομασία Alipay, αναμένει σχετική κανονιστική έγκριση η οποία θα της επιτρέψει να χρησιμοποιήσει το λογισμικό της Face++ προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα όσων επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν online τραπεζικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Biometrics Research Group, ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς βιομετρικών στοιχείων φέτος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 7 δισ. δολ. το 2012. Το 75% της εν λόγω αγοράς θα επικεντρωθεί στην αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα περιλαμβάνει τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου, όμοιες με αυτήν που αναπτύσσει η Face++.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις