Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: «Χάνει» 6 εκατ. iPhone εξαιτίας των αναταραχών στην Κίνα

Οι διαμαρτυρίες που καταγράφονται στο εργοστάσιο της Foxconn στην Ζενγκζού, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή.

Μεγάλο πρόβλημα στην παραγωγή των iPhone Pro αναμένεται να επιφέρουν στην Apple οι αναταραχές που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στην Κίνα, το οποίο είνα το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι διαμαρτυρίες στο εργοστάσιο της Foxconn στην Ζενγκζού της Κίνας αναμένεται να επηρεάσουν την παραγωγή των iPhone Pro κατά 6 εκατ. κομμάτια εντός του 2022. Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο η Foxconn θα καταφέρει να περιορίσει τις αναταραχές στο εργοστάσιο, έτσι ώστε να μπορέσει να επιστρέψει σε κανονικές συνθήκες παραγωγής των προϊόντων.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν τη χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της Κίνας ενάντια στον κορωνοϊό, στο πλαίσιο της πολιτικής μηδενικής ανοχής του Πεκίνου.

Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην μονάδα της Ζενγκζού. Το τεράστιο εργοστασιακό συγκρότημα μπορεί να απασχολήσει έως και 200.000 εργαζομένους κατά την κορύφωση της παραγωγής των προϊόντων της Apple. Ωστόσο, οι τόσο οι αναταραχές όσο και τα περιοριστικά μέτρα έχουν οδηγήσει πάνω από 20.000 εργαζόμενους στο να αποχωρήσουν από το μεταποιητικό κέντρο τις τελευταίες εβδομάδες.

Τέλος, σύμφωνα με το Bloomerg, εκτιμάται ότι η μείωση της παραγωγής κατά 6 εκατ. iPhone Pro θα μπορέσει να αντισταθμιστεί εντός του 2023.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις